Cheesecake la pahar cu ricotta și granola

Cheesecake la pahar cu ricotta și granola, cum sună asta? Doamne, de când voiam să fac un cheesecake la pahar și să vă arăt și vouă! Este un desert ușor și rapid, poți să-l faci în maxim 30 minute când simți nevoia de ceva dulce, atunci când ai musafiri și vrei să-i suprinzi cu ceva bun și ești în criză de timp, dar merge de minune și la orice ocazie specială sau sărbătoare.

cheesecake la pahar cu ricotta si granola - foodieopedia

De ce cheesecake cu ricotta și granola? Pentru că am vrut să încerc ceva diferit de data aceasta, să nu folosesc biscuiți la baza paharului, ci granola, pentru că știam sigur că va merge de minune în combinație cu tot ansamblul. Și nu m-am înșelat deloc. Dacă faci lingurița perfectă, vorba lui Florin Dumitrescu, și iei de la bază și din granola, și din cremă și fruct, mmm, curcubeu pe cerul gurii.

Granola, cum este ușor crocantă și cu gust ușor rumenit (se face la cuptor), plus crema fină din ricotta și cremă de brânză, aromată cu vanilie, plus partea fresh din fructe fac o treabă minunată împreună. Și nu zic doar pentru a lăuda desertul meu, dar vă asigur că o să vă placă mult de tot.

Eu am folosit rețeta mea de granola cu semințe și miez de nucă, însă dacă vrei să folosești biscuiți și să mergi pe o rețetă clasică de cheesecake la pahar, rămâne la alegerea ta. Un singur sfat: dacă folosești biscuiți digestivi la baza paharului, cumpără biscuiți fără adaos de zahăr și să știi că nu mai trebuie să foloseți și unt. Pur și simplu zdrobește biscuiții și pune-i în pahar. Peste ei adaugă crema și gata.

cheesecake la pahar cu ricotta si granola - foodieopedia

Eu îți recomand cu drag să încerci și varianta aceasta de cheesecake cu ricotta și granola la pahar. Promit că nu o să-ți dezamăgească papilele gustative. Pe cuvând de foodie!

Uite cum se face:
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 6 porții)
Pentru granola: te rog vezi rețeta mea de Granola cu semințe și nucă

Pentru cremă:
500 gr. ricotta slabă în grăsimi (eu am folosit marca Igor, de la Kaufland)
150 gr. cremă de brânză (eu am folosit de la Delaco)
40 gr. zahăr pudră vanilat (Pentru mine a fost suficient de dulce, dar dacă vrei poți să adaugi mai mult în funcție de preferințe. Cine nu consumă deloc-deloc zahăr, poate să folosească îndulcitori naturali)
1 lingură esență de vanilie
5 gr. aromă naturală de Vanilie Bourbon (poate fi opțional)

Pentru decor:
Fructe proaspete: căpșuni, afine sau altele la alegerea ta
Opțional: fulgi de migdale (almond flakes)

cheesecake la pahar cu ricotta si granola - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE
Vezi cum se face granola AICI. Te sfătuiesc să o faci cu o seară înainte sau dacă o faci pe loc, las-o să se răcească complet înainte de a adăuga crema peste granola în pahar.

Cum faci crema

Pune toate ingredientele pentru crema de ricotta enumerate mai sus, apoi cu ajutorul unui mixer, mixează toate ingredientele timp de 1 minut, până rezultă o cremă fină. Pune crema în frigider măcar 10-15 minute înainte de a asambla cheesecake-ul în pahar.

cheesecake la pahar cu ricotta si granola - foodieopedia

Cum asamblezi cheesecake-ul in pahar

La baza paharelor pune 3 linguri din granola, peste granola adaugă 3 linguri pline din crema de ricotta, peste cremă adaugă fructele proaspete (fie cele sugerate de mine, fie altele la alegerea ta), apoi la final presară deasupra fulgi de migdale ușor rumeniți într-o tigaie. Așadar vor fi 3 straturi în pahare: granola, cremă și fructe.

În locul fulgilor de migdale poți să foloșești fulgi de nucă de cocos, poți să folosești miez de nucă/migdale/alune/fistic zdrobit sau pur și simplu să nu mai adaugi nimic în plus. Rămâne la alegerea ta.

Pune paharele la frigider pentru cel puțin o oră, apoi servește cu plăcere.

Te sfătuiesc să faci lingurița perfectă, adică să iei cu lingura atât din granola, cât și din cremă. Este o combinație atât de plăcută și neașteptat de delicioasă între granola, care este crocantă și crema fină din ricotta. Mmmm! Trebuie să încercați să vedeți!

Pe cuvând de foodie că o să vă placă la nebunie!

cheesecake la pahar cu ricotta si granola - foodieopedia

cheesecake la pahar cu ricotta si granola - foodieopedia

Cu drag, Nicoleta!

Mă găsești și pe:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/nicoleta.catargiu/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/foodieopedia/

 

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu