Serios, ai refuza niște chifle pufoase cu cascaval, ceapă verde și mărar? Sunt extrem de gusoase, bune să le mănânci simple sau ca mici pâinici alături de alte preparate.
Aceste chifle pufoase cu cascaval se fac atât de simplu, nici nu îți vine să crezi. Pe lângă asta sunt și foarte versatile, adică puteți să le umpli cu orice altceva dorești, cu alt tip de brânzeturi, cu alt tip de verdețuri, chiar și cu niște umpluri ca pentru pizza. Eu mi-am propus ca pe viitor să le fac cu diferite umpluturi și abia aștept să vă arăt și acele versiuni.
Gata cu vorba, facem împreună chifle pufoase cu cașcaval?
____________________________________
INGREDIENTE
300 gr. făină tip 000
150 ml. lapte călduț
25 gr. drojdie proaspătă sau 7 gr. drojdie uscată
1 linguriță de zahăr
1 linguriță de sare
un ou întreg + 1 gălbenuș
30 gr. unt moale la temperatura camerei
Pt. umplutură: 80-100 gr. cașcaval ras, 2 fire ceapă verde, 2 fire mărar
Topping: susan, mac, fulgi de sare (pot fi opționale sau la alegere)
*** în loc de cașcaval poți să pui mozzarella sau alt tip de brânză, dacă nu îți place mărarul sau ceapa verde, poti să pui una dintre la alegere sau să faci doar cu cașcaval
____________________________________
PREPARARE
Pune într-un bol mic sau pahar drojdia, laptele și zahărul, amestecă și lasă 10-15 minute la hidratat.
Adaugă în bolul stand mixerului făina, sarea, oul, untul și frământă aluatul timp de 5 minute (cu cârligul).
Dacă frămânți manual, amestecați ingredientele într-un bol, apoi frământați pe masa de lucru prăfuită cu făină aprox. 10 minute. Mai adaugați 1-2 linguri de făină dacă cere aluatul.
Unge un bol cu ulei la baza, așează aluatul format într-o bilă, acoperă bolul cu folie alimentară și lasă la dospit 2-3 ore la loc călduț.
După dospire așează aluatul pe masa de lucru înfărinată și împarte-l în 8 bucăți.
Amestecă într-un bol cașcavalul ras, mărarul și ceapa verde tocată mărunt.
Ia fiecare bucată de aluat, întinde-o ușor cu mâinile, dar nu insista (să nu fie foarte subțire) și pune în mijloc putin din amestecul cu cașcaval.
Împachetează și sigilează aluatul peste acel amestec și învârte ușor cu podul palmei ca să dai o formă rotundă chiflei.
Așează bilele pe o tavă acoperită cu foaie de copt, pune peste ele un prosop curat și lasă-le la dospit 30 minute.
Unge-le cu gălbenuș de ou bătut și presară deasupra cu susan, mac și fulgi de sare sau sare grunjoasă.
Coace la 180°C pentru aproximativ 30 minute, până se rumenesc frumos.
Sunt bune calde, dar și reci.
Cine face chifle pufoase cu cascaval?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
2 Comments
Alexandra Voicu
aprilie 12, 2024 1:42 pmHei, Nico!
Pot sa pun ulei in loc de unt? Tocmai l-am folosit pe tot ca sa fac babka si nu am drum la magazin.
Multumesc!
Foodieopedia
aprilie 16, 2024 9:45 amSalut! Doar acuma am vazut commentul. Sper ca te-ai descurcat. Eu am facut pana acuma doar cu unt, dar sigur iese si cu ulei. E nevoie de grasime, deci e ok si ulei. Ai reusit? A iesit?
Lasă un comentariu