Chiftele din file de cod cu dovlecel, o rețetă super simplă, rapidă, economă și foarte gustoasă. Dacă îți plac preparatele din pește, cu siguranță îți va plăcea și această idee de a transforma fileurile de cod în niște chifteluțe.
Așa cum v-am obișnuit deja, rețetele de pe acest blog nu sunt foarte complicate sau sofisticate. Sunt rețete cât mai simple, dacă se poate cu cât mai puține ingrediente. Și pentru că îmi place să adaptez multe rețete conform preferințelor mele, m-am gândit să fac aceste chiftele din file de cod, în care să pun și dovlecei.
Un lucru foarte important de menționat, este faptul că amestecul pentru chifteluțe este destul de lichid pentru că nu am vrut să adaug foarte mult pesmet sau făină cum unii ar pune. Nu trebuie să-ți faci griji, pentru că ouăle din compoziție își fac treaba foarte bine și încheagă compoziția.
Am servit chiftelele cu mazăre verde fiartă și zdrobită un pic cu furculița și cu un sos de iaurt cu usturoi. Se poate alege orice altă garnitură în funcție de preferințe.
Vezi mai jos cât de simplu sunt de făcut!
____________________________________
INGREDIENTE (pt 11-12 chifteluțe)
450 gr. cod file
1 dovlecel mic ras
2 ouă
2 linguri pesmet
1 fir de ceapă verde
sare & piper (după gust)
Pentru servit: mazăre verde, sos de iaurt grecesc cu usturoi
*Se pot pune și alte condimente sau verdeață în funcție de preferințele.
____________________________________
PREPARARE
În primul rând lasă la decongelat codul file într-o strecurătoare. Fileurile de cod trebuie să fie cât mai bine stoarse de apă, așa că după ce s-au decongelat, tapetează-le cu servețete de bucătărie.
Pune fileurile de cod într-un robot de bucătărie și mixează de câteva ori până ia forma asemănătoare unei cărni tocate. La nevoie, ia în mână codul tocat și stoarce-l de apa care a mai rămas în el, apoi pune-l într-un bol.
În același bol pune și ceapa verde tăiată, cele două ouă, dovlecelul dat pe răzătoare și stors bine-bine de apă, sare și piper după gust. Pune pe rând și cele 2 linguri de pesmet. Amestecă toată compoziția și pune bolul în frigider pentru 30 min – 1 oră.
Formează chiftelele din file de cod cu dovlecei, pune-le într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și lasă-le să se coacă la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30-35 minute. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă la jumătatea timpului.
Le-am servit alături de mazăre verde fiartă, apoi zdrobită un pic cu furculița, condimentată cu sare, piper și puțin usturoi granulat. Am făcut și un sos simplu din iaurt grecesc cu usturoi, care a mers de minune cu tot preparatul.
Sper să vă placă!
Cu drag,
Nicoleta.
Alte rețete cu pește:
Tagliatelle cu somon si mazare verde
Somon cu salsa de mango si avocado
Salata cu valeriana, filete de macrou si naut
Lasă un comentariu