Chili con carne vegană ați încercat? Cum adică ,,carne vegană”? Există așa ceva? Vă explic.
Înainte de a vă explica cum stă treaba cu această ,,carne vegană”, aș vrea să vă gândiți de câte ori pe săptămână mâncați carne. Dar pe zi? Sunt sigură că sunt mulți printre noi care nu-și imaginează nicio masă fără carne sau faptul că mâncarea fără carne nu are niciun gust. În acest sens aș vrea să vă povestesc despre o campanie pe care cei de la Verdino o desfășoară în această perioadă.
Cât % carne?
,,Cât % carne?”, aceasta este întrebarea din campanie, ce își propune să transmită că există masă delicioasă și dincolo de carne. Adică poți mânca bun, ușor și foarte gustos și fără să gătești cu produse de origine animală. Verdino este un brand ce produce alternative vegane/de post la produse din carne, pe bază de proteine din mazăre. Produsele vegane Verdino au gust și aspect similar produselor tradiționale din carne, dar sunt mai ușoare pentru digestie și mai sănătoase pentru mediul înconjurător.
Motivul pentru care sunt mai sănătoare pentru mediul înconjurător este deoarece costul de producție a alimentelor de origine animală este mai mare decât costurile de producție a alimentelor de origine vegetală ( de la sol, apă, hrană și energie).
Produsele Verdino sunt fără gluten, fără lactoză, fără soia, 100% naturale, nu sunt modificate genetic și sunt bogate în proteine vegetale.
În cadrul acestei campanii mi-au propus să fac o rețetă folosind produsele lor, iar eu am pus la cale o super rețetă vegană/de post de chili con carne, folosind carnea tocată fără porc Verdino.
Sincer vă spun că am fost foarte uimită de gustul final, pentru că seamănă extrem de mult la gust cu rețeta originală. Vă încurajez și pe voi să o încercați și să îmi spuneți cum vi s-a părut.
____________________________________
INGREDIENTE
200 gr. carne tocată vegetală Verdino
500 gr. sos de roșii
1 conservă fasole roșie (400 gr.)
4 linguri porumb fiert
1 ceapă medie roșie tăiată mărunt
4 căței de usturoi
1 ardei kapia tăiat cubulețe
1 lingură pastă de tomate
Condimente după gust: sare, piper, chimen măcinat, boia dulce, fulgi de chili
____________________________________
PREPARARE
Punem puțin ulei de măsline într-o tigaie/oală și călim pe rând ceapa roșie, cățeii de usturoi și ardeiul kapia, până acestea devin moi.
Adăugăm apoi pasta de tomate, condimentele, un strop de apă și le amestecăm.
În tigaie punem carnea tocată vegetală Verdino, amestecăm ușor și lasăm la călit, la foc mic, pentru 6 minute.
După 6 minute adăugăm sosul de roșii, 1 cană mică de apă (200 ml), amestecăm și lăsăm la foc mic, timp de 10 minute, cât să se reducă sosul.
După 10 minute punem fasolea roșie și porumbul în tigaie, amestecăm cu grijă și lăsăm pe foc 2 minute.
Gustăm să vedem dacă mai trebuie condimentat.
Pentru servit fierbem niște orez conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Punem într-o farfurie puțin orez și câteva linguri de chili, iar deasupra ornăm cu pătrunjel proaspăt. Opțional poți să adaugi și câteva felii de avocado.
Chili con carne se poate servi și cu niște bucăți de lipie.
Poftă bună!
Vezi aici alte rețete vegane de pe blog.
4 Comments
Alina Aliana
octombrie 8, 2022 11:36 amO rețetă superbă, cred că am să o mai fac de multe ori de acum încolo! E o initiativa minunata, căci săracele animăluțe nu ne-au greșit cu nimic sa le omoram. Am evoluat că societate și acum putem cu ușurință da înlocuim proteina animala și să ne luăm vitaminele și mineralele necesare zilnic. Bravo! Frumos blog!
Foodieopedia
ianuarie 3, 2023 4:33 pmMulțumesc frumos!
Sergiu
aprilie 15, 2021 11:01 amAs manca acest Chili pe repeat. Delicios!
Foodieopedia
aprilie 26, 2021 9:38 amFoarte gustos și nici nu îți dai seama că nu este carne de porc sau vită, cum ce se face în mod normal această rețetă 🙂
Lasă un comentariu