Chipsuri din cartofi dulci la cuptor

Vă prezint o rețetă delicioasă de chipsuri din cartofi dulci la cuptor, care sigur o să vă placă.

〈 Weekend, vineri seara, ai chef să vezi un film bun cu prietenii (acasă sau la cinema). Film fără ceva de ronțăit nu se poate, că doar deh, merg mână-n-mână. Mergi la magazin (sau la shop-ul din incinta cinema-ului) și cumperi chipsuri, popcorn și ceva de băut. Clasic.〉

Ce am prezentat mai sus este o situație în care sunt sigură că te regăsești și tu, în care, recunosc că m-am regăsit și eu cândva. Ce zici dacă ai lăsa asta în trecut și ți-aș spune că este o alternativă mai sănătoasă la acele chipsuri prăjite, sărate și pline de alte arome? Alternativa constă în a face tu acasă niște chipsuri din cartofi dulci la cuptor, super gustoși și sănătoși, pe care poți să-i savurezi pe deplin, singur sau alături de prietenii tăi la un film sau chiar la o întălnire în care vă adunați la unul dintre voi.

chipsuri din cartofi dulci la cuptor 3 baked sweet potato chips

Acuma sincer vă spun, m-ar pedepsi bunul Dumnezeu dacă v-aș zice că nu există dăți în care mai ronțăi covrigei sau alte cele când mă uit la filmele sau la serialele mele preferate, dar încerc pe cât posibil să aleg variante mai sănătoase și simple, cum ar fi aceste chipsuri din cartofi dulci, tulpini de apio cu hummus/brânză de vaci sau câteodată îmi curăț 2-3 morcovi, îi tai în bucăți mai mici și mă transform într-un iepuraș.

chipsuri din cartofi dulci la cuptor 3 baked sweet potato chips

Încearcă și tu niște chipsuri din cartofi dulci la cuptor, poate-poate renunți la cei din comerț!
____________________________________
INGREDIENTE
2 cartofi dulci
1 lingură ulei de măsline
Condimente: sare, piper, boia dulce (puteți să mai adăugați și altele în funcție de preferințe)

chipsuri din cartofi dulci la cuptor 3 baked sweet potato chips
____________________________________
PREPARARE
Taie cartofii dulci în felii rotunzi, cât mai subțiri posibil. Pune-i într-un bol cu apă rece pentru 10-15 minute, după care asează-i pe un prosop de bucătărie curat (sau servețele de bucătărie) și usucă-i bine.

chipsuri din cartofi dulci la cuptor 3 baked sweet potato chips

Pune cartofii tăiați și uscați într-un bol, peste care adaugă mixul de condimente (cel indicat de mine sau la alegere), plus o lingură de ulei de măsline și amestecă bine. Așează-i într-o tavă acoperită cu foaie de copt și bagă-i la cuptor (180°C) în jur de 25-30 minute. Întoarce-i de pe o parte pe cealalată la jumătatea timpului.

Eu de data aceasta i-am preferat mai  moi, dar dacă îi vrei crocanți atunci scade temperatura la 120°C și lasă-i la cuptor pentru  1oră –  1 oră jumătate, întorcându-i de pe o parte pe cealaltă la jumătatea timpului.

Lasă chipusile din cartofi dulci să se răcească complet, apoi mănâncă-i fără regrete.

chipsuri din cartofi dulci la cuptor 3 baked sweet potato chips

Numai bine!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu