Cina la Livada Restaurant, Cluj-Napoca

Cina la Livada Restaurant – armonie nu doar în farfurie. În Cluj-Napoca găsești mâncare bună, însă nu toate localurile îți oferă și o experiență culinară de neuitat. Noi am găsit-o la Livada Restaurant.

Nu suntem de foarte mult timp împreună și încă încercăm să ne descoperim unul pe celălalt. Un lucru este cert: eu și Sergiu suntem doi gurmanzi și ne place să descoperim gusturi noi. Am aflat de la CiuleaLivada a lansat un nou meniu de toamnă, așa că, hop, ne-am dus să încercăm și noi câteva preparate.

Ce am mancat?

Alegerea mea a fost un somon cu piure de mazăre și păstârnac, iar la desert cannoli cu ricotta și sos de ciocolată. Cu un somon poți să dai greș foarte ușor, dar nu s-a întâmplat în acest caz. Gătit corect, s-a desprins foarte ușor cu furculița și mi s-a topit în gură. Cele două piureuri au fost într-o combinație favorabilă cu somonul. Cred că am zis de 3 ori cât de mult îmi place cel de păstârnac. Personal, celui de mazăre aș fi adăugat și mentă. Poate și usturoi. Eu așa îl fac acasă.

livada cluj-somon cu piure de mazare si pastarnac

livada-cluj-cannoli cu sos de ciocolata

Despre cannoli cu sos de ciocolată pot să vă zic doar că nici nu am respirat și le-am savurat linguriță cu linguriță. Cred că la un moment dat aveam și ochii închiși. Așa savurez eu mâncarea bună.

Sergiu a încercat piept de rață cu piure de păstârnac și sos de cireșe, iar la desert un „munte” de papanași. Serios. Chiar arată ca un munte. Iar sosul de fructe de pădure și smântână poți să le asociezi cu o lavă curgătoare. Am imaginația bogată, nu-i așa?

livada-cluj-piept de rata cu sos de cirese

livada-cluj-papanasi

Pentru că ne place să ne băgăm furculița unul în farfuria celuilalt, am gustat și de la el din fiecare preparat. Rața a fost foarte suculentă, iar sosul de cireșe dulce-acrișor i-a dat un plus de savoare. Mă bucur că am văzut și alt sos decât clasicul sos de portocale, pe care îl găsești asociat unei rațe în mai toate restaurantele. Sergiu m-a lăsat să iau și doi papanași din porția lui. Mi-au mers la suflet și mi-au amintit de copilărie.

Ce vin am ales?

Am ales o sticlă de vin alb sec Sauvignon Blanc de la Liliac Wines . Iată un alt punct comun pe care îl am cu Sergiu: ne place vinul. Deobicei bem rosé, dar de data aceasta am optat pentru alb. Și nu pentru că am fi ceva experți, ci pentru că ne-am documentat și am aflat că atât somonul, cât și pieptul de rață ar merge bine cu un vin alb sec. Asta am ales. Poate cu timpul devenim și noi mai cunoscători, până atunci tot exersăm (adică bem mult vin). What? Do not jugde!

vin-alb-sec-sauvignon-blanc-liliac

Sergiu este foarte răbdător cu mine și știe că îmi place să fac poze la mâncare, mai ales când am un spectacol culinar în fața mea. Ba chiar facem schimb de farfurii și mă lasă să o pozez și pe a lui. Și face glume pe seama asta, postând pe Instagram poze cu mine în mijlocul acțiunii, plângându-se că îi este foame și că iar trebuie să stea după sfertul academic (aici gastronomic) până termin eu de pozat: ,,I am so hungry!”, ,,Oare mănânc astăzi?”. Well, e cel mai cute!

livada-restaurant-cluj

Cum a fost atmosfera?

Dacă ar fi să descriu experiența de la Livada Restaurant într-un cuvânt, acesta ar fi: armonie. Și nu doar în farfurie. Muzica relaxantă, personal drăguț și atent, mâncarea delicioasă, compania plăcută, toate au fost într-o armonie. 

livada-restaurant-cluj-napoca

livada restaurant-unde mancam in cluj napoca

O astfel de experiență culinară să tot ai!

Sunt curioasă voi cât de des mâncați în oraș și după ce criterii vă alegeți restaurantele?

Mă găsești și pe:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/nicoleta.catargiu/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/foodieopedia/

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu