Clafoutis cu coacaze roșii este reteța pe care neaparat voiam să v-o arăt și pe blog, pentru că este desertul care se face cel mai ușor și cel mai simplu. Sincer, oricine poate să-l pregătească, chiar și copiii.
Este un desert care poate fi făcut cu diferite fructe. Cel mai des fac cu vișine sau cireșe din compot, însă de data aceasta am făcut cu coacăze, plus puțină zmeură, ambele primite de la părinții lui Sergiu. S-au potrivit perfect în această rețetă. Voi puteți să faceți cu orice alte fructe proaspete, congelate sau din compot: afine, cireșe, vișine, mix de fructe de pădure, caise etc.
Acest clafoutis cu coacaze roșii a ieșit delicious și îmi place mult de tot cum se simt fructele acestea acrișoare în orice desert.
Sper să vă placă rețeta și să faceți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE
4 ouă (am avut ouă de casă, uitați ce culoare faină au dat desertului )
230 ml. lapte
1 lingură esență de vanilie
100 gr. zahăr sau îndulcitor (de ex: eritritol)
180 gr. făină
250 gr. coacăze roșii + 150 gr. zmeură
puțin unt pentru uns tava
____________________________________
PREPARARE
Ouăle, laptele, esența de vanilie și zahărul sau îndulcitorul se pun într-un bol și se amestecă cu un tel.
În bol se adaugă treptat faină și se amestecă cu un tel. Compoziția seamănă cu cea a clătitelor subțiri, deci să nu vă speriați dacă vi se pare prea lichidă.
Unge o tavă la baza și pe margini cu puțin unt.
Adaugă coacăzele roșii și zmeura în tavă, apoi toarnă peste ele compoziția lichidî făcută la pasul de mai sus.
Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30-35 minute.
Lasă să se răcească complet, presară deasupra zahăr pudră, apoi taie în felii.
Cui i-am făcut poftă de clafoutis cu coacaze?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi alte rețete de clafoutis pe blog:
1. Clafoutis cu caise
2. Clafoutis cu afine si branza Brie
Lasă un comentariu