Știu că o să vă placă ce am pregătit aici: clătite umplute cu brânză pufoasă și stafide la cuptor. Sunt perfecte pentru orice ocazie și ori de câte ori vă este poftă de ceva bun.
Aceste clătite umplute cu brânză pufoasă și stafide la cuptor se fac extrem de simplu și sunt foarte versatile. În loc de stafide puteți să folosiți orice alte fructe uscate (merișoare, curmale, goji), fructe proaspete (afine, coacăze, cubulețe de mango) sau chiar ciocolată tăiată mărunt. Ha, ce idee bună! Data viitoare fac cu ciocolată. Sigur vor fi de vis.
Pentru umplutură deobicei se folosește brânză proaspătă de vaci, însă eu am folosit brânză pufoasă de la Delaco, care s-a comportat excelent.
Fie că le pregătiți pentru micul dejun într-o zi de weekend, fie că le pregătiți cu ceva ocazie, aceste clătite umplute cu brânză și stafide vor fi foarte apreciate de cei dragi. Noi le-am devorat într-o clipă. Se pot servi simple, doar cu zahăr pudră sau cum am făcut noi, cu puțin iaurt și gem de afine. Excelent!
Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE
Pentru clătite (10 bucăți)
200 gr. făină
3 ouă
400 ml. lapte
2 pliculețe zahăr vanilinat
1 vârf de sare
Pentru umplutură
200 gr. brânză pufoasă Delaco
100 gr. zahăr sau îndulcitor natural
1 ou
70 gr. stafide
1 sticluță esență de rom
coaja de la o portocală (poate fi opțional)
Extra: unt pentru pus peste clătite înainte de a fi băgate la cuptor
Pentru servit: iaurt/smântână, dulceața preferată, fructe proaspete (zmeură)
____________________________________
PREPARARE
Cum facem clătitele
Într-un bol punem 400 ml. lapte, 3 ouă și cele 2 pliculețe de zahăr vanilinat și le amestecăm cu un tel.
Peste aceste ingrediente adăugăm un vârf de sare și cele 200 gr. făină treptat. Amestecăm totul cu un tel, având grijă să nu se formeze cocoloașe.
Ungem o tigaie cu puțin ulei și prăjim clătitele pe ambele părți, la foc mic, până devin rumene.
Cum facem umplutura
Cât timp prăjim clătitele punem la hidratat stafidele într-un bol, împreună cu esența de rom și apă călduță, cât să le acopere. Le lesăm la hidratat pentru 10-15 minute.
Într-un bol punem 200 gr. brânză pufoasă, 1 ou, coaja rasă de la o portocală, 70 gr. zahăr sau îndulcitor și amestecăm cu un tel, până se omogenizează.
În bol adugăm și stafidele hidratate și stoarse de apă. Amestecăm cu o lingură.
Odată ce am prăjit toate clătitele, le umplem cu compoziția formată mai sus.
Punem o lingură din compoziție în mijlocul clătitei, apoi adunăm marginile (stânga-dreapta) peste umplutură, după care partea de jos și rulăm cu grijă. Repetăm până terminăm de umplut toate clătitele.
Clătitele umplute le așezăm într-o tavă unsă cu puțin unt. Fie le așezăm într-un singur rând, dacă tava este mare, fie în două straturi (una peste alta) dacă tava este mică. Deasupra clătitelor adăugăm unt și presărăm restul de zahăr deasupra lor.
Băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30 minute.
Servim cu poftă cu zahăr pudră, iaurt sau smântână, gemul preferat sau fructe proaspete.
Să vă fie de bine!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete cu brânză pufoasă:
Salata de oua cu branza pufoasa
Crema de vinete cu branza pufoasa
Oua umplute cu brânză pufoasă și bacon crocant
Sandwich-uri in lipie (tortilla wraps) cu brânză pufoasă
Lasă un comentariu