Dragilor, de când n-ați mai mâncat un mic dejun copios? Eu zic să încercați niște clătite cu fulgi de cocos și ovăz, super rapid de făcut și extraordinar de gustoase. Să nu mai punem la socoteală faptul că sunt și sănătoase, dar cu genul acesta de preparate v-am tot obișnuit, așa că sunt sigură că o să vă placă și cea de față.
Rețeta este atât de simplă, încât și un copil poate să o pregătească. Ai nevoie doar de 4 ingrediente, iar topping-ul rămâne la alegerea ta. Pentru a orna aceste clătite eu am folosit căpșuni, coacăze negre, un sos acrișor din coacăze și căpșuni, iar pentru a completa gustul de cocos, am hotărât să adaug și niște chips-uri de cocos deasupra. Știți cum e? Curcubeu pe cerul gurii.
Consider că aceste clătite cu fulgi de cocos și ovăz le putem încadra în categoria rețetelor echilibrate pentru că:
- nu am adăugat zahăr în compoziție (nici alți îndulcitori)
- nu am folosit făină deloc
- lista ingredientelor pe care le-am folosit este cât de poate de curată: fulgi de cocos, fulgi de ovăz, banane și ouă, toate fiind niște ingrediente bogate în nutrienți, care îți vor hrăni corpul, te vor face să te simți sătul și care îți vor da energia necesară ca să-ți începi ziua așa cum trebuie.
Mie mi-au plăcut foarte mult aceste clătite, iar în combinație cu acel sos acrișor, mmm, deja iar salivez.
Încearcă și tu rețeta, sunt sigură că te va încânta, atât pe tine, cât și pe cei dragi!
INGREDIENTE (2 porții / 6 clătite)
____________________________________
60 gr. fulgi de cocos (aprox. 6 linguri pline)
70 gr. fulgi de ovăz (5 linguri)
2 ouă
2 banane (puțin mai coapte/cu pete, astfel vor fi mai dulci clătitele)
1 lingură esență de vanilie
un vârf de sare
puțin ulei pentru prăjit (cocos,ulei vegetal sau ulei de măsline)
Opțional: puțină scorțișoară
Topping la alegere, eu am ales: căpșuni, coacăze negre, sos din: iaurt, coacăze și căpșuni
____________________________________
PREPARARE
În primul rând bate cele 2 ouă, apoi pune bananele într-un bol și pisează-le cu furculița până devin ca un piure. Pune cele 2 ouă bătute peste piureul de banane și adaugă în bol 1 lingură de esență de vanilie. Amestecă totul bine-bine
Pune pe rând fulgii de cocos în bol peste compoziția umedă, amestecă, apoi adaugă fulgi de ovăz și amestecă bine totul.
Într-o tigaie pune un strop de ulei de cocos, apoi ia o lingură plină (cu vârf) din compoziția pentru clătite și pune-o în tavă, aplatizând cu lingura și încercând să-i dai forma unei clătite mici. Lasă clătitele să se gătească la foc mic, timp de 2 minute pe o parte, apoi 1 minut pe cealaltă parte.
IMPORTANT DE ȘTIUT!
Pentru că nu sunt clătite cu făină, acestea sunt puțin sensisbile, în sensul că sunt fragile atunci când le întorci de pe o parte pe cealaltă. Sfatul meu este să aveți grijă atunci când le întoarceți.
Lasă clătitele pe foc să se prăjească până când poți să le întorci cu o paletă. Ce înseamnă asta? Când bagi paleta sub ele și vrei să le întorci, acestea ar trebui să fie deja închegate și să nu se rupă.
Topping. Cum se face sosul acrișor?
Sosul acrișor l-am făcut din: 2 pumni de coacăze negre congelate, 5-6 căpșuni și 2 linguri de iaurt grecesc 2%. Le-am pus pe toate într-un blender și le-am mixat până s-au transformat într-un sos.
Peste clătite am mai pus și niște felii de căpșuni, câteva coacăze și niște chips-uri de cocos.
Rămâne la latitudinea ta cum alegi să mănânci clătitele și ce topping să folosești 🙂
Poftă mare!
Cu drag, Nicoleta 🙂
Dacă vă place cocosul, încercați și:
Cheesecake cu ananas si cocos
Biscuiti cu ciocolata si cocos
Lasă un comentariu