Clatite cu sos de cirese

Am făcut cele mai bune clatite cu sos de cirese umplute cu brânză de vaci! Sunt absolut delicioase și trebuie să încercați și voi varianta asta când sunt cireșele în sezon.

Clatite cu sos de cirese si branza de vaci - foodieopedia.ro

Ideea acestor clatite cu sos de cirese derivă dintr-o altă rețetă de a mea de pe blog (Clătite la cuptor cu vișine), însă aici am făcut un mic twist. Din fructe am făcut un sos, iar umplutura este din brânză de vaci aromatizată cu portocală și vanilie. Am ales să fac clătitele negre (am pus cacao în compoziție) pentru că mi s-a părut că ar fi un contrast frumos cu umplutura. Dacă nu doriți să le faceți negre, omiteți cacaoa din compoziția clătitelor.

Clatite cu sos de cirese si branza de vaci - foodieopedia.ro

Sper să vă placă aceste clatite cu sos de cirese și să le faceți și voi cât de curând!
____________________________________

INGREDIENTE (ies aproximativ 13-15 clătite)

250 ml. lapte
250 ml. apă minerală
180 gr. făină albă tip 000
20 gr. cacao
4 ouă
1 lingură de esență de vanilie
Sos: 400 gr. cireșe fără sâmburi, zeama de la 1 portocală, 3 linguri zahăr, 1 lingură amidon
Umplutură: 300 gr. brânză de vaci, coaja rasă de la 1 portocală, 2 linguri de iaurt/smântână, 2 linguri zahăr pudră, 1 lingură esență de vanilie
____________________________________

PREPARARE

Pune într-un bol ouăle, laptele, apa minerală, esența de vanilie și amestecă cu un tel.

Adaugă în bol făina și cacaua dată prin sită și amestecă totul bine bine ca să nu se facă cocoloașe. Compoziția trebuie să fie lichidă.

Ia cu un polonic din compoziția de clătite, toarnă compoziția în tigaia încinsă și unsă cu puțin ulei și prăjește pe rând clătitele pe ambele părți.

Adaugă într-o tigaie toate ingredientele pentru sos, lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, apoi adaugă amidonul amestecat într-un bol micuț cu puțină apă și toarnă în tigaie peste sos. Amestecă și stinge focul.

Pune într-un bol toate ingredientele pentru umplutură și amestecă.

Umple clătitele cu amestecul de brânză de vaci și împachetează-le dându-le forma unui rulou (vezi video).

Așează clătitele pe o farfurie și pune sos de cireșe deasupra lor.

Delicioase au ieșit!

Cine face?

Clatite cu sos de cirese si branza de vaci - foodieopedia.ro

*** Umplutura cu brânză de vaci mi-a ajuns pentru 6 clătite, deci mărește cantitatea ingredientelor de la umplutură dacă vrei să le mănânci pe toate așa.
*** Poți să omiți cacaua dacă nu vrei să iasă negre clătitele. Adaugă în plus 20 gr. făină la ceea ce am menționat deja.

Rețeta video o găsiți la mine pe Instagram: @nicoleta.catargiu

Vezi pe blog și rețeta de Clatite cu sos de portocale

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu