Rețeta de clatite la cuptor cu visine si brânză de vaci este un deliciu și merită să o încercați și voi.
Când eram mică bunica îmi făcea des clătite umplute la cuptor, însă în varianta clasică, cu stafide înmuiate în esență de rom. Pentru că a fost sezonul vișinelor, am vrut să adaptez rețeta la sezon și să fac aceste clatite la cuptor cu vișine. Să știți că în loc de vișine puteți să puneți orice alte fructe proaspete sau uscate: stafide, zmeură, afine, cubulețe de piersici, caise etc.
Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de repede:
____________________________________
INGREDIENTE
➡ Pt clătite (12-13 clătite)
500 ml. lapte
200 gr. făină albă
4 ouă
1 lingură de esență de vanilie
2 linguri zahăr
un praf de sare
➡ Umplutură
1 kg. brânză proaspătă de vaci
2 ouă
100 gr. zahăr (puteți să puneți mai mult)
1 lingură de iaurt sau smântână (în video am uitat să menționez)
1 lingură de esență de vanilie
coaja de la o lămâie/portocală
150 gr. vișine
➡ Sos
300 gr. smântână 20%
2 linguri de zahăr
1 ou
PREPARARE
Pune ingredientele pentru clătite menționate mai sus într-un blender sau într-un bol și amestecă-le până se omogenizează.
Într-o tigaie unsă cu puțin ulei prăjește clătitele până termini toată compoziția.
Adaugă ingredientele pentru umplutură (fără vișine) într-un bol și amestecă-le.
Pune pe fiecare clătită cu 2-3 linguri din umplutură. Așează 4-5 vișine pe umplutură, apoi rulează clătita bine, sigilând marginile pentru a nu ieși compozitia (în video explic foarte clar).
Repetă operațiunea până termini toate clătitele și toată umplutura.
Așează clătitele într-o tavă mare sau 2 mici.
Pune într-un bol ingredientele pentru sos, amestecă, apoi toarnă sosul peste clătite.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 20-25 minute, până se rumenesc frumos deasupra.
Lasă să se răcească un pic, apoi servește cu zahăr pudră deasupra
Cine face clatite la cuptor cu visine și branza de vaci?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi și rețeta de:Clatite cu branza pufoasa si stafide la cuptor
Lasă un comentariu