Azi m-am decis să vă arăt o rețetă de clătite proteice cu banane și fulgi de ovăz. Sunt niște clătite vegane, simplu de făcut, foarte gustoase și sunt destul de dulci de la bananele pe care le-am pus în compoziție.
Pentru aceste clătite am folosit și o pudră proteică vegană, pe care cei de la Life Care mi-au trimis-o să o încerc împreună cu încă 2 pudre pentru smoothie-uri, așa că m-am gândit că ar fi ideal să fac niște clătite și să adaug și 2-3 linguri din pudra trimisă de ei, care în compoziție are proteină din semințe de cânepă, proteină din orez, pulbere de cocos, cocos și pulbere de cacao. Vaaai, dar cum miroase a ciocolată și cocos! O combinație mai mult decât perfectă. O porție, adică 1 lingură din această pudră proteică are doar 22 kcal, ceea ce nu este foarte mult.
Sugestia lor e ca din această pudră să faci smoothie-uri, însă eu am vrut neapart să fac niște clătite proteice, pe care să pot să le mănânc înainte sau după antrenamentul meu de la sală. La fel, faptul că am folosit fulgi de ovăz îmi conferă energie, aceștia fiind bogați în fibre și reprezentând o sursă de carbohidrați complecși, deci, carbohidrați buni.
Așadar, dacă faceți sport, mergeți la sală sau pur și simplu doriți să mâncați niște clătite ușor calorice și pline de nutrienți, nu ezitați să faceți această rețetă!
____________________________________
INGREDIENTE
1 cană de fulgi de ovăz (cana de 300 ml.)
3 linguri pudră proteică vegană (sau orice altă pudră proteică aveți)
2 banane mari coapte
250-300 ml. lapte (eu am folosit lapte vegan, dar poți să folosești și lapte de vacă)
1 lingură scorțișoară
1 vârf de sare
Opțional: 1 lingură esență de vanilie
*Dacă nu ai pudră proteică, adaugă 2-3 linguri cacao
____________________________________
PREPARARE
Pune fulgii de ovăz într-un robot de bucătărie și mixează de câteva ori până iau forma unei făini. Pune-i într-un bol încăpător. În același bol pune și restul ingredientelor uscate: pudra proteică, scorțișoara și sarea. Amestecă.
Desfă cele 2 banane și cu ajutorul unei furculițe pisează-le bine-bine. Pune bananele pisate în bol, adaugă pe rând laptele și amestecă astfel încât să incorporezi bine toate ingredientele. Lasă compoziția ,,să se odihnească” pentru 5-10 minute, înainte de a prăji clătitele. În acest fel fulgii de ovăz vor mai absorbi din lichid.
Pune puțin ulei într-o tigaie. Ia din compoziție aproximativ 1 lingură jumătate și pune-o în tigaie, având grijă să formezi clătitele. Nu trebuie să fie perfect rotunde. Când încep să iasă bule mici la suprafață, întoarce clătita și prăjește-o și pe cealaltă parte, la foc mic, pentru aproximativ 30 secunde.
Servește clătitele proteice cu fructe la alegere și cu o linguriță de miere de albine. Merg de minune la micul dejun, înainte sau după antrenamentele de la sală.
Poftă bună și spor la clătitărit!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete de clătite:
Clatite cu branza pufoasa si stafide la cuptor
Pancakes cu cottage cheese
Pancakes cu banane si capsuni
Lasă un comentariu