Doar numele e fancy, dar promit ca acest cobbler cu cirese este unul dintre cele mai faine deserturi pe care poți să îl faci vara aceasta.
Acest cobbler cu cirese este un desert mega simplu de făcut, iar partea cea mai faină e că poți să-l faci cu orice fructe dorești. Chiar și cu fructe congelate. Eu am făcut cu cireșe de data aceasta și este DE-LI-CIO-SO. Am de gând să iau fiecare fruct în parte și să mai fac rețeta asta de multe ori.
Partea de jos cu cireșe este juicy, iar partea de sus seamănă cu un biscuite fraged. Chiar e un biscuite dacă stai să analizezi ingredientele din care este făcut. Mi se pare combinația perfectă la un desert și sunt sigură că o să fie pe placul multora dintre voi.
Haideți să pregătim împreună cel mai simplu desert de vară!
____________________________________
INGREDIENTE
500 gr. cireșe fără sâmburi
zeama de la o portocală
4 linguri de zahăr
2 linguri de amidon de porumb
150 gr. făină
70 gr. unt
100 ml. lapte
____________________________________
PREPARARE
Pune într-o tavă 500 gr. cireșe fără sâmburi (cireșele spălate înainte).
Pune peste cireșe zeama de la o portocală, 3 linguri de zahăr și 2 linguri de amidon de porumb, apoi amestecă.
Amestecă într-un bol 150 gr. făină, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță de praf de copt și un praf de sare.
Pune în bol 70 gr. unt și amestecă cu mâna, apoi toarnă pe rând 100 ml. lapte și amestecă iar cu mâna.
Ia câte o lingură din compoziție și pune ,,bulgărași” din acest amestec peste cireșe în tavă.
Preîncălzește cuptorul timp de 5 minute la 180°C, apoi coace cobbler-ul pentru 28-30 minute până se rumenesc ,,bulgărașii” deasupra.
Servește cobblerul cald sau rece, simplu sau cu înghețată.
Cum vi se pare? Ați făcut genul acesta de desert?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi mai multe rețete cu cirese de pe blog:
Lasă un comentariu