Cremă de fasole cu ceapă roșie călită cu dulceață de ardei iuți și salată de ardei copți cu usturoi și pătrunjel – un deliciu căruia nu îi poți rezista.
E cremă de fasole, nu-i fasole frecată, că am mixat-o în blender, dar de la ideea asta am pornit. Dacă ar știi bunica (Mama Bună, cum îi zic eu) că poate să facă în 2 minute treaba asta, nu s-ar mai chinui să dea prin sită fasolea când face fasole frecată. Ea face totul ca la carte și are răbdare să dea prin site fasolea fiartă, așa încât să iasă o cremă foarte fină. Varianta ei de fasole frecată este foarte delicioasă și o mâncăm cu castraveți murați.
Această cremă de fasole am servit-o cu ceapă călită amestecată cu dulceață de ardei iuți, iar alături am avut o salată de ardei copți. S-au potrivit de minune toate ingredientele!
Este o rețetă pe care o poți mânca oricând ai poftă de așa ceva sau dacă ții post/ești vegan.
____________________________________
INGREDIENTE
1 conservă de fasole fiartă (600-800 gr.)
2 căței de usturoi
1 ceapă roșie mare
2 linguri de dulceață de ardei iute
1-2 ardei copți (am folosit din comerț gata copți)
3 fire de pătrunjel proaspăt
sare și piper după gust
Pentru servit: pâine
____________________________________
PREPARARE
Fasolea din conservă am strecurat-o, am pus-o în blender, împreună cu 1 cățel de usturoi, sare și piper după gust.
În timp ce am blendat am tot pus câte un pic de apă, ca să ajut la mixat, până am ajuns la cremozitatea dorită.
Într-o tigaie am pus 1 lingură de ulei și am călit la foc mic o ceapă roșie mare tăiată solzișori/julienne.
La final am pus două linguri de dulceață de ardei iuți în tigaie peste ceapă și am amestecat.
Din borcanul de ardei copți am scos vreo 3 bucăți, am tăiat ardeii în cubulețe și i-am pus într-un bol cu 1 cățel de usturoi zdrobit și 3 fire de pătrunjel tăiate mărunt.
Am așezat totul în boluri, iar deasupra cremei de fasole am pus ceapa roșie călită.
Vezi pe blog încă o rețetă similară:Crema de fasole boabe
Lasă un comentariu