Creveti Saganaki

Mi-a fost poftă de creveti saganaki, o rețetă populară în bucătăria grecească, care este foarte ușor de pregătit.

Creveti saganaki - foodieopedia.ro

Când mă gândesc la Grecia îmi vin în cap următoarele: sos tzatziki, multă feta, ulei de măsline, roșii cu gust, apă, căldură și fructe de mare. Nu știu exact vibe-ul din Grecia, dar cred că dacă mai pui un pahar de vin alb pe masă alături de acești creveti saganaki, chiar te simți ca acolo, nu? Să îmi spuneți voi cum e dacă ați fost.

Rețeta de creveti saganaki nu sunt altceva decât niște creveți în sos de roșii aromat cu feta, dar aceste 3 ingrediente fac ca acest preparat să fie extraordinar de bun. Toate ingredientele se completează fain și rezultă un preparat la care vrei porție dublă. Atât de bun este!

creveti saganaki in stil grecesc - foodieopedia.ro

Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!

____________________________________
INGREDIENTE ( pt. 2 porții )

200 gr. creveți decorticați (curățați de carapace și vena neagră)
50 gr. feta
400 gr. sos de roșii sau roșii cuburi în suc propriu
3 căței de usturoi zdrobiți
1 ceapă roșie sau galbenă tăiată mărunt
1 ardei kapia tăiat în cubulețe
o mână de pătrunjel tocat
sare și piper după gust + puțini fulgi de chili se pot înlocui cu puțin ardei iute)
ulei pentru călit
*** se mai pune și Ouzo, dar nu am găsit

____________________________________
PREPARARE

Călește 1 cățel de usturoi, apoi rumenește creveții câte 3 minute pe ambele părți. Condimentează-i după gust cu sare și piper.

Scoate creveții din tigaie după ce i-ai prăjit. Adaugă puțin ulei în aceeași tigaie și călește ceapa și restul de 2 căței de usturoi zdrobiți.

Pune în tigaie ardeiul kapia și lasă-l să se călească 2-3 minute, amestecând din când în când.

Adaugă roșiile cuburi în suc propriu, sare, piper și fulgi de chili după gust și lasă la fiert la foc mic 4-5 minute.

Pune o mână de pătrunjel tocat la final și amestecă.

Transferă sosul într-un vas termorezistent, apoi așează deasupra creveții și presară 50 gr. feta mărunțită. Poți să faci treaba asta direct într-o tigaie care se poate băga la cuptor și nu mai este nevoie să transferi sosul în alt vas.

Bagă la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 10 minute.

Servește cu acești creveți saganaki cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra și pâine prăjită.

Creveti saganaki cu feta - foodieopedia.ro

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

Dacă îți plac creveții, să știi că pe blog am și o rețetă faină de paste: Tagliatelle cu creveti

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu