Crostini cu branza de vaci, sfecla rosie si portocale

Dragii mei, azi vă prezint o rețetă de crostini cu brânză de vaci, sfeclă roșie și portocale. Crostini sunt niște gustări/aperitive tradiționale din Italia. Sunt atât de versatile, încât pot fi pregătite cu cele mai simple ingrediente, până la cele mai complicate. Pentru pregătirea unor crostini nu ai nevoie de o rețetă anume. Ai nevoie doar de imaginație și să știi să combini niște gusturi, astfel încât să iasă ceva delicios.

crostini cu sfecla rosie, branza de vaci si portocale 02

Consider că sfecla și brânza, indiferent de tipul ei (feta, mozzarela, brânză de vaci, telemea, ricotta etc.), nu poate da greș niciodată într-un preparat. Pentru astfel de crostini eu am ales să folosesc o brânză de vaci cremoasă, însă nu cumpărată la cutie, gata ambalată. Dacă vă gândiți să faceți această rețetă, cumpărați branză de vaci tartinabilă vrac. Se găsește în orice supermarket la vitrinele cu alte produse vrac (mezeluri, brânzeturi etc). Veți observa că este o diferența dintre o cremă de brânză ambalată și una cumpărată vrac.

,,Cireașa de pe tort”, adică mierea pe care am pus-o la final deasupra tuturor ingredientelor, a fost exact ce trebuie pentru a completa gustul acestor mici aperitive. Dacă vrei, poți să nu folosești miere sau să folosești cu alt îndulcitor lichid (ex: sirop de agave, sirop de arțar).

Aceste crostini cu brânză de vaci, sfeclă roșie și portocală pot fi servite la o masă festivă ca mici aperitive, dar pot fi mâncate și la micul dejun. Sunt absolut delicioase și vă promit că o să vă placă și vouă!

Modul de preparare este foarte simplu:
____________________________________
INGREDIENTE
300 gr. brânză vaci cremoasă
1 baghetă de pâine (eu am folosit baghetă fitness cu semințe)
2 portocale
jumătate de sfeclă roșie
2 linguri miere de albine (sau alt îndulcitor lichid)
Opțional: miez de nucă

crostini cu sfecla rosie, branza de vaci si portocale 00

____________________________________
PREPARARE

Curăță și taie sfecla în cuburi mai mici și pune-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Condimentează-le cu un praf de sare și bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20-25 minute.

Scoate tava și amestecă cubulețele de sfeclă din când în când, având grijă să nu se ardă. Poți să le stropești cu puțină zeamă de portocale sau lămâie pe la mijlocul timpului de gătire.

crostini cu sfecla rosie, branza de vaci si portocale 05

Pune brânza de vaci într-un bol împreună cu coaja rasa de la portocale și amestecă. (spală portocalele înainte de a le răzui coaja),

Înlătură partea albă/pielița de la portocală, desfă cu grijă feliile de portocală și așează-le pe o farfurie.

Taie bagheta de pâine în felii nu foarte groase, dar nici foarte subțiri. Dacă dorești să fie mai crocante feliile de pâine, poți să le rumenești puțin într-o tigaie.

După ce s-au copt cubulețele de sfeclă (ar trebui să fie moi), este timpul să trecem la asamblare.

Unge feliile de pâine cu brânza de vaci amestecată cu coajă de portocale, pune câteva cuburi de sfeclă roșie peste brânză, iar deasupra o felie de portocală. Repetă operațiunea până nu mai ai nicio felie de pâine.

Așează-le pe un platou/farfurie, iar deasupra toarnă puțină miere de albine.

crostini cu sfecla rosie, branza de vaci si portocale 04

Aceste crostini cu brânza de vaci, sfecle roșie și portocală au avut mare succes, până și fratelui meu, care nu este obișnuit cu astfel de combinații de gusturi, i-au plăcut aceste gustări. 

Eu zic că merită să le dați și voi o șansă. Sunt tare bune!

crostini cu sfecla rosie, branza de vaci si portocale

Să vă fie de bine!

Cu drag,
Nicoleta!

Alte rețete de crostini:
Crostini cu mousse de ton si aperifrais

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu