Aceste crostini cu mousse de ton și aperifrais pot fi niște gustări/aperitive speciale pentru orice ocazie s-ar ivi. Pe lângă faptul că arată bine, sunt și foarte gustoase și pot încânta papilele gustative celor dragi.
Probabil vă întrebați ce sunt ,,aperifrais”. Sunt brânzeturi mici, cremoase, care au diferite topping-uri din ierburi aromatice și condimente. Cei de la Ile de France au două tipuri de aperifrais, Saveur de Provence și Cote d’Azur, care pot fi încadrate în special în genul acesta de aperitive, cum am făcut eu sau așezate pe un platou cu alte tipuri de brânzeturi.
Mi s-a părut interesantă ideea unui mousse de ton, ba chiar pe blog am o rețetă asemănătoare (vezi aici), așa că am rămas la această variantă. S-au combinat perfect la gust, altfel nici nu aveau cum: o pasta fină de ton, brânzeturi cremoase și feliile de baghetă crocante au făcut treabă bună împreună.
Dacă sunteți vegetarieni și nu mâncați deloc carne, nici pește, atunci puteți să folosiți hummus, creme de brânză cu diferite arome sau orice alte paste tartinabile vegetariene.
Sper să vă placă ideea mea și să pregătiți și voi aceste crostini atunci când se ivește vreo ocazie!
____________________________________
INGREDIENTE
1 cutie de Aperifrais Saveur de Provence, Ile de France
1 cutie de Aperifrais Cote d’Azur, Ile de France
2 baghete mici de pâine
150 gr. ton
200 gr. cremă de brânză (cream cheese)
1 lingură de zeamă de lămâie
10 măsline verzi simple sau umplute cu ardei roșu (poți să folosești și măsline negre)
sare după gust
*dacă nu vă plac măslinele, puteți să folosiți alte legume pentru decorare
____________________________________
PREPARARE
Pune într-un bol tonul, crema de brânză și 1 lingură de zeamă de lămâie și mixează-le cu un blender de mână sau cu un robot de bucătărie, până se transformă într-o pastă fină.
Pune bolul în frigider pentru 1 oră pentru a se întări mousse-ul.
Taie baghetele de pâine în felii subțiri, iar deasupra lor adaugă mousse-ul cu ajutorul unui poș de patiserie. Am dorit să fac aceste forme, ca mici turnuțele, însă dacă nu ai poș, poți pur și simplu să ungi feliile de baghetă cu mousse-ul de ton.
După ce am adaugat mousse-ul pe feliile de pâine, am așezat deasupra câte o bucată din fiecare tip de Aperifrais și felii de măsline verzi.
Le-am așezat frumos pe un platou și am servit cu poftă.
Să vă fie de bine!
Cu drag, Nicoleta!
Lasă un comentariu