Am făcut acest crumble cu mere, pere și prune tare delicios, pe care l-am servit cu o cupă de înghetață. Un adevărat răsfăț atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari!
Ideea este că nu m-am putut decide la un fruct de sezon pentru acest crumble, așa că am pus toate fructele tomnatice care îmi plac. Voi puteți să faceți doar cu unul dintre ele, în rest urmați pașii de mai jos. Crumble-ul se poate mânca fie ca un desert sau gustare, fie ca un mic dejun dulce. Mie îmi place să fac rețete de crumble în special în sezonul rece.
Tu cu ce fruct din cele 3 vrei să faci acest crumble?
____________________________________
INGREDIENTE
2 mere medii
2 pere medii
10 prune
100 gr. făină tip 000
80 gr. fulgi de porumb
80 gr. de unt
un praf de sare
jumătate de linguriță de scorțișoară
o lingură de esență de vanilie
4 linguri de zahăr
zeama de la jumătate de lămâie
2 linguri de fulgi de cocos (pot fi opționali)
____________________________________
PREPARARE
Spală și taie în cubulețe fructele. Pune-le într-o tigaie împreună cu 2 linguri de zahăr, zeama de la lămâie și esența de vanilie. Amestecă și lasă în tigaie aprox. 5 minute, până legumele devin moi.
Transferă fructele într-o tavă / vas termorezistent. Eu am folosit o tavă de tartă cu diametrul de 24 cm.
Amestecă cu mâna într-un bol următoarele ingrediente: făina, fulgii de ovăz, scorțișoara, praful de sare, restul de zahăr și untul tăiat în cubulețe. Textura ar trebui să fie ca un aluat sfărâmicios.
Pune crumble-ul peste fructe, apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25-30 minute, până se rumenește crumble-ul deasupra și fructele încep să facă ,,bulbuci” în tavă.
Asta e tot. Aum nu îți mai rămâne decât să servește acest crumble cu mere, pere și prune cald cu o cupă de înghețată. Cupa de înghețată este opțională, dar vă recomand să încercați neaparat așa măcar o dată.
Vezi rețeta video acestui crumble cu mere, pere și prune pe Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog și rețeta de: Crumble cu prune si coacaze negre
Lasă un comentariu