Aceste crutoane cu ulei aromat cu siguranță vor face diferența în orice rețetă de supă cremă sau salată. Sunt atât de simplu de preparat încât vei renunța la crutoanele cumpărate din magazin.
Nu arunca pâinea expirată!
Ai pâine care expiră azi sau veche de o zi? Nicio problemă. Transformă feliile de pâine veche în niște crutoane savuroase, care merg perfect cu supe sau salate. Acum fie vorba între noi, ele merg perfect și ca o gustare nevinovată. Sunt numai bune de ronțăit!
Eu nu mai mănânc atât de multă pâine ca înainte. În trecut țin minte că tot timpul rămâneau 2-3 felii de pâine în ziua când avea scadență sau o zi după termenul de valabilitate. Mie nu îmi plăcea și nici nu îmi place să fac risipă alimentară. La fel ca atunci și acum prefer să transform pâinea în niște crutoane cu ulei aromat.
Acum fie vorba între noi, ele merg perfect și ca o gustare nevinovată. Sunt numai bune de ronțăit!
Iată și rețeta mea de crutoane cu ulei aromat!
__________________________________
INGREDIENTE
4-5 felii de pâine (eu am folosit toast integral)
2 linguri de ulei de măsline
Condimente: sare, piper, usturoi praf, boia, busuioc, rozmarin (toate după gust)
*** Poți să folosești și alte condimente / ierburi aromatice: pătrunjel, cimbru, chimen, unt topit sau ulei de floarea soarelui în loc de ulei de măsline.
__________________________________
PREPARARE
Taie feliile de pâine în cubulețe mai mici (circa 1 cm) și pune-le într-un bol.
Uleiul aromat: combină cele 2 linguri de ulei cu condimentele amintite mai sus (sare, piper, boia, usturoi pudră, busuioc, rozmarin) și amestecă. Toarnă uleiul aromat peste cubulețele de pâine și amestecă totul bine cu mâna.
Pune cubulețele de pâine cu uleiul aromat pe o tavă acoperită cu foaie de copt și bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180°, pentru 10-15 minute. Întoarce-le pe o parte și pe alta la fiecare 5 minute pentru a se rumeni uniform și pentru a nu se arde.
După ce s-au rumenit, pune-le într-un bol sau într-un recipient cu închidere ermetică (se păstrează bine câteva zile)
Servește crutoanele în supe creme sau în salate.
Cu drag,
Nicoleta 🙂
P.S. Nu uitați să dați LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete!
LIKE aici -> Foodieopedia .
Lasă un comentariu