Cum a fost la Food Bloggers Conference

Marți, 4 decembrie, am participat și eu prima dată la Food Bloggers Conference. Când organizatorii au anunțat data ediției de iarnă, am trimis cerere de invitație, iar după ce am primit-o am și căutat bilet de avion spre București. Vorbisem și cu Dragos de la Desertcoteca.ro și amândoi ne-am dat întâlnire la conferință după aproximativ 11 ani de când nu ne-am mai văzut. Atât pentru mine, cât și pentru el a fost pe lista de dorințe să participăm la acest eveniment.

food bloggers conference foodieopedia

food bloggers conference foodieopedia

Am ajuns la București la ora 8 dimineața și de la aeroport până în Piața Romana am mai făcut vreo oră. Acolo mă aștepta Dragos, bietul, dârdâind la -8 grade. Din stația Piața Romană până la Radisson Blu Hotel, locul unde s-a ținut conferința, am mai mers vreo 5 minute pe jos. Ajunși în sfârșit în hotel, la căldurică, ne-am luat badge-urile și goodie bags-urile cu bunătăți din gama Deluxe de la Lidl, apoi timp de oră am încercat să explorăm tot ce se putea până la ora 10:00, când începeau sesiunile.

Ne-am propus să facem poze multe. Și am făcut. Și nu doar poze, dar am și gustat din toate preparatele pregătite de sponsori. La intrare mi-a atras atenția locul amenajat de Lidl. Ar fi de prisos să vă spun cât de delicioase au fost toate, dar vă las câteva poze mai jos ca să vedeți și voi.

food bloggers conference - lidl

food bloggers conference - lidl

food bloggers conference - lidl

food bloggers conference - lidl

food bloggers conference - lidl

În partea stângă era și standul celor de la Nestle Dessert Romania. Ciocolată, atât vă spun. CIOCOLATĂ. Multe deserturi delicioase făcute de cei de la Sweetela.ro .

sweetella

nestle dessert romania sweetella

Ne-am întâlnit și cu o fată din echipa Nestle și am primit rețetarul Nestle, în care erau puse rețetele câștigătorilor unui concurs la care am participat și eu. Din păcate rețeta mea nu a fost cea câștigătoare, însă Dragos a fost tare bucuros să-și vadă creația acolo.

Din partea Nestle am primit câte un rețetar și cu 2 ciocolate, una neagră și una albă, pe care abia aștept să le folosesc în vreun desert de sărbători.

nestle dessert romania

Ne-am dus repejos în sala de conferințe pentru că avea să înceapă prima sesiune.

Prima sesiune – EAT-SHARE-LOVE

Fiecare sesiune a avut speakeri pe alese, în prima sesiune a fost Sebastian Farcaș, multiplu campion național la Latte Art, care ne-a dezvăluit mici taine care se ascund într-o ceașcă de cafea, cum se face o cafea adevărată la ibric, dar și cum ar trebui să arate boabele de cafea prăjite corect.

Olguța Oana Iliescu, pastry chef, ne-a povestit despre pasiunea ei, deserturile și care sunt noile tendințe. Ne-a spus că un desert trebuie să-ți trezească emoții (memoria gustului), că aspectul contează, dar gustul este cel care primează, tendințele noi se axează pe decoruri organice, 100% comestibile, să fie un contrast de culori etc. Ne-a îndrumat să îndrăznim să folosim și diferite combinații de gusturi la un desert, dulce-sărat ( cum ar fi să adaugi bacon într-un desert?), dar și diferite ierburi aromatice (leuștean, busuioc, mentă).

desert olguta iliescu

Mirela Mateescu, wine curator & sommelier, ne-a spus că vinul trebuie să fie o experiență personală și că ar trebui să lăsăm vinul să ne povestească. Ne-a sfătuit să alegem vinuri autentice românești, pentru că, Slavă Domnului, avem de unde alege și cu ce ne mândri. Știați că există și o ordine în care ar trebui să se bea vinul? Se începe cu un spumant, se continuă cu un rose, urmat de un vin roșu, iar la final cu un vin alb. Pentru că vin sărbătorile, ne-a recomandat câteva vinuri, care merg perfect cu preparatele tradiționale: la sarmale alegeți Feteasca Neagră, un spumant merge bine cu o salată de boeuf.

vin

Cristi Lazăr, chef  bucătar la Radisson Blu Hotel, s-a jucat în farfurie și ne-a dezvăluit secretele unui plating reușit.

plating somon

Apoi a urmat pauza de masă, oferită de cei de la Radisson. Mâncarea a fost foarte gustoasă, nu prea am apucat să fac poze pentru că toată lumea a dat năvală. Din bufetul foarte diversificam am ales: pește și fructe de mare, gnochi, salată tabbouleh și colțunași chinezești prăjiți.

Desert? Of corso! Mănânc rar înghețată pentru că sunt sensibilă și răcesc repede, dar pentru că mi-a făcut poftă Dragoș, am fugit rapid la standul celor de la Haagen Dazs și mi-am luat înghețată cu ciocolată și mentă. A fost prea bună și am încercat-o și pe cea cu afine. A fost prima dată când am mâncat înghețata lor și sincer chiar este foarte bună. Și spre mirarea mea, nu foarte dulce spre deosebire de alte înghețate de la alte branduri. Musai să o încercați și voi.

haagen dazs

O doza în plus de energie mi-am luat-o de la Beko. Am băut un smoothie cu morcov și am primit un set de coastere (suport pentru pahare), pe spatele cărora sunt diferite rețete de smoothies. Tot de la ei am primit și un cană de cafea/ceai reutilizabilă, un shorț și o plasă din bumbac, pe toate scriind ,,Eat Like A Pro”.

beko eat like a pro

beko eat like a pro

Cu suflețelul și burțile umplute de fericire (aka. mâncare) ne-am întors din nou în sala de conferințe, ne-am așezat la locul nostru, dar ghici ce? M-a târât Dragos după el înapoi în hol, că musai vrea să facă poză cu Florin Dumitrescu. I-a șoptit o tanti că l-a zărit în hol. Iată și poza.

chef florin dumitrescu

Allez, Allez les Bleu!

Cică vrea să mă convingă să mergem amândoi la Chefi la Cuțite. Voi ce ziceți, să merg?

A doua sesiune – FOOD TALK

A doua sesiune a avut ca speakeri pe Florin  Dumitrescu (chef), Samuel Le Torriellec (executive chef – L’Atelier Relais & Chateux), George Baciu (head chef – Caffe Citta), Laura Laurențiu (blogger – lauralaurentiu.ro) și Gabriel Gavrilescu (owner – Amuse Bouche. De la ei am aflat:

  • care sunt noile tendințe  și cine creează tendințele în gastronomie: noul val de chefi/antreprenori, influențele din afara țării, întoarcerea către produsele locale, persoanele publice/bucătarii cunoscuți, mâncatul sănătos, tradițiile românești
  • ce lipsește industriei restaurantelor din România: ospitalitatea, pasiunea, respectul pentru ingrediente și pentru client, gândirea liberă, mai multe cunoștințe în ceea ce privește mâncarea
  • ce îi trebuie un bucătar să devină chef : învățarea continuă, neaparat baza în bucătărie, să știe să managerieze o echipă
  • care este cel mai reprezentativ fel de mâncare pentru România: ciorba și mâncarea făcută la ceaun

food bloggers conference winter edition

Între a doua și ultima sesiune am avut iar o mică pauză. Iar am mâncat. Am băut și a doua cafea de la Nespresso, pentru că, hey, eram trezită de la 4 dimineața. În pauza asta mică am dat și peste Madmoiselle Sarcastique, un blogger din Cluj Napoca de beauty, fashion și lifestyle, cu care m-am întâlnit în noiembrie și la BBM Cluj, unde am fost speaker. Ce mică e lumea asta, nu-i așa?

Fuchs a fost de asemenea un sponsor darnic la acest eveniment și ne-a dăruit tuturor condimete: tarhon și câte plic cu mix de codimente pentru vin fiert (la fix pentru această perioadă).

fuchs

A treia sesiune – NEW WAVE IN FOOD BLOGGING

Ultima sesiune a avut ca speakeri pe Alexandra Crăciun (founder – Pinch of Salt), Mia Munteanu (blogger – thenatureproject.ro), Iulia Albu (celebrity influencer), Darius Vlad Crețan (artist – Condimentele lui Noste), Brîndușa Bîrsan (instagrammer) și Tania Bordianu (blogger – retetecutania.ro). De data aceasta discuțiile au fost mai libere, fiecare a vorbit din propria experiență, despre proiectele lor, dar și despre planurile de viitor.

Iulia Albu m-a dezamăgit puțin, mă așteptam să vină cu vreo găină, vreo iguana, ceva. Dar nimic. Păcat. La această sesiune am așteptat cu nerăbdare să le ascult pe Alexandra Crăciun și pe Brîndușa. Pe Alexandra Crăciun o știam dinainte, ne-am întâlnit la un eveniment în Cluj-Napoca (ce să vezi, implica tot mâncare evenimentul acela), iar pe Brîndușa abia am așteptat să o cunosc și face to face, nu doar pe Instagram. O urmăresc de ceva vreme și mi-e tare dragă.

flavia florean. brîndușa

Ah, și m-am întâlnit și cu Flavia Florean, una dintre cele mai down to Earth persoane pe care o știu. E atât de echilibrată fătuca asta și atât de mult te inspiră! Musai să o urmăriți pe Instagram și pe ea. Atât cu Brîndușa , cât și cu Flavia am avut senzația că ne știm de o viață-ntreagă. A fost plăcut să le cunosc și offline. Sper să vină și ele la Cluj. Vă aștept, fetelor!

Ultima sesiune se apropia de sfârșit și îmi părea atât de rău că se termină. Am mers la București doar pentru conferință, a fost un adevărat maraton cu trezitul de la 4 dimineața și toată agitația, dar mi-a plăcut mult. Și cum spuneam la început, mi-am propus să nu ratez nici ediția de anul viitor din vară. A fost un pact pe care l-am făcut cu Dragoș.

Cam așa a fost la Food Bloggers Conference.

M-am întors acasă cu o grămadă de bunătățuri primite de la sponsorii Food Bloggers Conference. Am avut puține emoții că nu o să mă lase cei de la aeroport să trec cu ,,traista” plină de mâncare, but I made it! Ar fi fost păcat să nu mă bucur de toate bunătățile acelea.

food bloggers conference goodie bag

End of transmission.

See you next year!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu