Cum a fost la Untold 2022

Untold este unul dintre festivalurile mele preferate la care am participat chiar de la prima ediție. Pauza asta din 2019, din cauza pandemiei, a făcut ca dorul de toată povestea de acolo să fie mare. Abia am așteptat ediția Untold 2022.

Untold festival 2022 - foodieopedia.ro 

Fiind blogger culinar, evident că primul subiect pe care îl voi dezbate este: mâncarea.

Ce am mâncat la Untold 2022 și cum mi s-au părut prețurile

Atât de la prieteni, cât și prin festival am auzit că oamenii s-au plâns de prețurile mari la mâncare și băutură.

DA, prețurile au fost mai mari decât în anii trecuți la festival. DA, nu mi-a convenit.

Însă mi-am asumat că voi da cu 5, 10 sau 15 lei mai mult pe mâncare și băutură. Este ca și cum ai merge într-un concediu și trebuie să îți asumi că poate vei plăti mai mult pe mâncare decât în orașul tău natal. O variantă, dacă locuiești în Cluj-Napoca, este să vii sătul de acasă sau ca turist să mănânci în afara festivalului. Vezi pe blogul meu câteva recomandari de restaurante din Cluj-Napoca.

Acum, ca s-o spun pe aia dreaptă, prețurile la mâncare au început undeva de la 12-14 lei o porție simplă de cartofi și au urcat până pe la 50-55 lei. Opțiuni erau pentru toate bugetele, ba chiar am văzut prețuri la burgeri (fără cartofi) care plecau de la 35-40 lei. Acuma nu știu cât de flămând trebuie să fii, ca să nu te saturi dintr-un burger. Dar asta e doar părerea mea.

Ce food trucks au fost la festival

Ceea ce mi-a plăcut pe partea de food a fost faptul că anul acesta am văzut că au amenajat 3 zone cu food truck-uri, astfel încât oriunde te-ai aflat, ai putut să mergi să îți iei de mâncare. Amintesc câteva food trucks-uri: Tom Cooks, D’Jamon, MeatBusters, Pokka, LaCasa, McDonalds, NoodlePack, Bătrânu Sas, Rotysseria Official, La Nu Știu Cine, Chez Marie, Fornetti, Pizzarelli Strada, Vagabundos, Treponti, Cartofisserie, DOT, Furgoneta, Mexican Bizness, Mizilicuri, The Burger Factory, Wafferia.

Un punct bonus ar fi și pentru ideea de a aduce un food truck pentru cei vegani (nu mai știu cum se numește), dar și ideea unui smoothie bar, de unde puteai să îți iei un Acai Bowl super delicios.

La băuturi nu vă spun tare multe. Am băut apa, cafea, vin și cocktails.

Apa la 10 lei sticla, iar după ce o terminam, umpleam sticla cu apă de la robineții de apă care se găseau în parc.

Cafea de specialitate am băut doar de la Victor, dar în festival îi găseai și pe cei de la Meron și Narcoffee. Espresso 9 lei, Capucchino 14 lei, Flat White 16 lei, Cold Brew Tonic 15 lei.

Un pahar de vin 20 lei. Un cocktail 28 lei.

În imaginile de mai jos vă arăt ce am mâncat eu la Untold 2022.

Untold food truck - foodieopedia.ro

(Rotysseria – Focaccia Parma 2 bucăți – 38 lei. Cartofi spiralați – 17 lei)

Untold 2022 - La Nu Stiu Cine - foodieopedia.ro

(La Nu Știu Cine – Clatita Mondrian cu nutella, banană și căpșune – 25 lei )

Untold 2022 - TomCooks - foodieopedia.ro

(Tom Cooks – Animal Style Fries – 22 lei). Vezi pe Instagram un reel cu acești cartofi)

Ce am mancat la Untold 2022 - foodieopedia.ro

(Mexican Bizness – Buritto Sicario 38 lei. Bătrânu Sas – Bavarezul XXL – în jur de 40-42 lei)

Untold 2022 - Chez Marie - Foodieopedia.ro

(Chez Marie – Gogoașă cu nutella 19 lei, Cake Pop 14 lei )

Scene și artiști

Cred că Untold 2022 a fost prima ediție în care am vizitat și dansat la fiecare scenă. Evident că cea mai mare parte a timpului am stat pe Main Stage, însă mi-a plăcut mult atmosfera și de la celelalte scene, în special Alchemy, Daydreaming, Fortune, Retro Fantesia și Tram.

Nu știu cum, dar tramvaiul ,,rupe” la fiecare ediție. Iar dacă reușești să intri în el (good luck, că mereu e plin), atmosfera e super.

Retro Fantesia adună oameni din toate generațiile, pentru acolo se mixează melodii din toate timpurile.

Prima zi

În prima zi am ajuns direct la Inna, după care a urmat ,,Untold Opening Show”. La Main Stage am stat la Claptone și Above & Beyond. La Fortune Stage i-am prins pe Nifra și Markus Schulz. Prima zi a fost mai scurtă, dar am recuperat în zilele următoare.

A doua zi

A doua zi am intrat în festival în două ture. Prima tură am făcut-o peste zi pentru că îmi doream să văd festivalul și pe zi, dar și să văd ce activări au pregătit partenerii (vezi mai jos ce activări mi-au atras atenția). Spre seară am ajuns direct la G-Easy, care a făcut super show. Tot stadionul a fost plin de oameni. A urmat Paul Kalkbrenners, care a ,,dat-o” bine, ca să zic așa. Am stat destul de aproape de scenă la Paul și lumea era în extaz.

La Alchemy Stage îi menționez pe Sub Focus B2B Wilkinson ft. ID & AD-APT, unde a fost mare nebunie și s-a dansat cu mare stil de fanii muzicii electronice. Loved it! La Don Diablo și Dimitri Vegas & Like Mike nu am mai stat pentru că i-am tot văzut în anii trecuți.

A treia zi

A treia zi cred că a fost și preferata mea și asta pentru că au cântat cei de la B.U.G Mafia. Practic mi-am retrăit copilăria și adolescența, cântând melodiile lor. A fost plin de oameni pe stadion. Un moment special pregătit de cei de la B.U.G Mafia a fost când s-au auzit pe scenă bătăile inimilor a 500.000 de oameni, adică a 500.000 de oameni care au donat bani pentru ONG-ul ,,Dăruiește Viață”. Tot în ziua a treia, pe Main Stage, am mai stat la Major Lazer și Kygo.

La Anchemy Stage am stat puțin la Netsky. La David Guetta nu am stat din simplul motiv că l-am mai văzut în anii trecuți. Ziua am încheiat-o la Retro Stage.

A patra zi

Ultima zi la Untold am stat în mare parte pe Main Stage și asta pentru că au urmat unul după altul: Anne Marie, J. Balvin și Lost Frequencies.

Anne Marie a avut un concert live super drăguț, așa cum e ea și ne-a bucurat inimile cu melodiile ei. După care a urmat nebunia nebuniilor la J. Balvin, unde mă așteptam să fie așa, pentru că hey, latino music, trrrrrrranquila! Pliiiin stadionul. Mi-a plăcut maxim! Să-l aduceți și la anul, că nu ne supărăm. Lost Frequencies minunat, ca deobicei. El a făcut și ,,Untold Closing Show” cu un spectacol de artificii foarte frumos.

Dragi organizatori ai festivalului, las și eu o listă scurtă de artiști pe care aș vrea să-i văd în viitor la Untold: Dua Lipa, The Weeknd, Imagine Dragons, ColdPlay, Charlie Puth, Bruno Mars, Harry Styles, Post Malone, Maluma. Parcă mi-e dor și de 4-6 ore de Armin.

Activări ale sponsorilor care mi-au atras atenția la Untold 2022

 1. Cei de la Autoworld Volvo au avut o activare în zona Volvo Enchanted Forest, unde, dacă te programai la un test drive pe perioada festivalului, cu un model Volvo Recharge, ei vor planta 5 copaci în numele tău. Tot acolo erau expuse două mașini: XC40 Recharge și C40 Recharge.

autoworld Volvo - Untold 2022 - foodieopedia.ro

2.    Tot pe partea de sustenabilitate, cei de la Kozel au avut câteva point-uri unde puteai să reciclezi dozele de bere folosite, iar în schimb primeai premii ca: bandană, șapcă sau o poză în țapul gigantic (din lemn, eu l-am asemănat cu un țap troian) aflat chiar în festival.

Kozel Untold 2022 - foodieopedia.ro

3.    Banca Transilvania a avut un corner drăguț și instagramabil, dar și o activare prin care puteai să câștigi diferite premii la Wheel of Fortune: vouchere pentru băutură sau pentru top-up, reducere la merch-ul Untold, dar și merch-ul BT x Hamza X Untold. Am văzut chiar și un bancomat BT, de unde puteai scoate cash cu telefonul sau cu cardul.

Banca Transilvania - Untold - foodieopedia.ro

4.    Alte activări și cornere drăguțe am văzut la Tazz, AList, Wet Hard Seltzer, Emetix Hangover, Dare, TikTok.

Concluzii

Cu bune, cu rele, Untold Festival reușește de fiecare dată să te introducă în acea poveste magică timp de 4 zile. Abia aștept să văd ce ne pregătesc la anul organizatorii!

See you next year! 

Untold stories poți să citești și la Sigina.ro sau la ciulea.ro

Vezi pe pagina mea de Instagram cele 4 reels-uri pe care le-am făcut la Untold 2022:
1. Reel
2. Reel
3. Reel
4. Reel

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

4 Comments

 • Doru Alin
  iunie 25, 2023 1:09 pm

  Bestial articolul

  • Foodieopedia
   iunie 25, 2023 2:59 pm

   Merci! 🙂

 • Uigres
  septembrie 6, 2022 9:19 am

  Super articol, abia astept editia viitoare de Untold Festival!

  • Foodieopedia
   septembrie 22, 2022 10:48 am

   Și eu abia aștept ediția viitoare! 🙂

Lasă un comentariu