Îmi plac provocările foarte mult, mai ales provocările în bucătărie. Tocmai de aceea am și acceptat provocarea celor de la Vegis.ro de a folosi uleiul de cocos într-o rețetă, de aceea am făcu aceste cupcakes cu ciocolată și cocos.
Vegis.ro organizează un concurs dedicat bloggerilor culinari. Ei oferă gratuit uleiul de cocos, iar bloggerii trebuie să gătească o rețetă pornind de la acest ingredient.
Zis și făcut. M-am înscris în concurs, am făcut comanda, a ajuns coletul și m-am apucat de treabă. Am vrut neaparat să fac o rețetă de cupcakes. Așa s-au ,,născut” aceste cupcakes cu ciocolată și cocos. Sunt delicioase, pufoase și foarte simplu de făcut. Sunt sigură că majoritatea ingredientelor le ai și tu în casă, așa că nu îți rămâne altceva de făcut decât să te apuci de treabă.
Uleiul de cocos a devenit foarte popular și din ce în ce mai multă lume îl folosește. Dă o aromă aparte preparatelor.
Cum poți să folosești uleiul de cocos
Poți să faci deserturi cu ulei de cocos, să îl folosești în loc de ulei pentru prăjire/călit, în prepararea diferitelor glazuri, smoothie-uri și chiar maioneză. Posibilitățile sunt nenumărate.
Iată și rețeta acestor cupcakes cu ciocolată și ulei de cocos!
____________________________________
INGREDIENTE (17-18 cupcakes)
200 gr. făină
10 linguri ulei de cocos Vegis .
3 linguri zahăr de cocos
3 linguri fulgi de cocos
3 linguri cacao
3 ouă
300 gr. iaurt
1 plic/10 gr. praf de copt
1 vârf de sare
Pentru cremă: 250 gr. mascarpone, 2 linguri frișcă lichidă, 1 lingură esență de vanilie
*Uleiul de cocos îl obții prin topirea untului de cocos pentru aprox. 1 minut în cuptorul de microunde.
*Cantitatea de zahăr o puteți mări în funcție de preferințe. Eu nu am vrut să adaug foarte mult zahăr în compoziție.
____________________________________
PREPARARE
Pune într-un bol făina, fulgii de cocos, cacao, praful de copt, un vârf de sare și amestecă. Într-un alt bol pune cele 3 ouă, zahărul de cocos, iaurtul și cele 10 linguri de ulei de cocos și amestecă bine bine. Toarnă această compoziție umedă peste ingredietele uscate și amestecă bine, până obți o compoziție ușor lichidă.
Pregătește tăvile, punând în ele hârtii pentru brioșe, pe care trebuie să le ungi cu puțin ulei. Pune aproximativ 2 linguri din compoziție în fiecare formă pentru brioșe. Lovește puțin tăvile de masă ca să scoți bulele de aer, apoi bagă-le în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 minute sau până trece testul scobitorii.
Între timp poți să faci crema. Într-un bol pune 250 gr. mascarpone, 2 linguri frișcă lichidă și 1 lingură esență de vanilie. Pentru cei care sunt ,,în relații bune” cu zahărul, pot să adauge și zahăr pudră în compoziție. Amestecați îngredientele cu mixerul pentru câteva secunde, apoi puneți crema în frigider până se coc cupcakes-urile.
După ce s-au copt, lăsați-le să se răcească pentru 30 min-1 oră, apoi puneți crema de mascarpone într-un poș și ornați brioșele. Pentru decor puteți să mai puneți fructe (zmeură, afine), bucăți mici de ciocolată sau orice doriți voi.
Serviți aceste cupcakes cu ciocolată și cocos la un ceai, cafea sau pur și simplu când simțiți nevoia de ceva bun care să vă încânte sufletul.
Spor la gătit, dragilor!
Lasă un comentariu