Cupe cu brie si dulceata – desert, gustare sau sweet appetizer care își poate găsi locul pe masa de Crăciun alături de alte bunătățuri.
Eu am făcut aceste cupe cu brie si dulceata de Crăciun, însă pot fi pregătite cu orice ocazie se ivește sau chiar în momentele în care vă este poftă de așa ceva.
Modalitatea de pregătire este extrem de simplă, iar ingredientele sunt 3 la număr: foietaj, brânză brie și dulceața. Am folosit dulceață de mure. Brânza brie se potrivește foarte bine cu ceva dulce, așadar poți să pui orice dulceață ai la îndemână.
Sper să vă placă și vouă rețeta aceasta de cupe cu brie și dulceață și să o pregătiți cu orice ocazie!
____________________________________
INGREDIENTE
1 aluat de foietaj (400 gr.)
125 gr. brie (am luat de la Ile de France)
12 lingurițe de dulceață de mure (poți să folosești orice altă dulceață preferată)
____________________________________
PREPARARE
Lasă să se decongeleze aluatul de foietaj, apoi decupează forme rotunde cu un pahar și cuțit pe foietaj.
Așează cercurile decupate într-o tavă de brioșe. Dacă vrei să nu te chinui la final să scoți cupele din forma de brioșe, atunci așează fâșii mici de hârtie de copt în fiecare formă sau pune cercurile de foietaj direct în forme de brioșe din silicon.
Pune în interior o linguriță de dulceață.
Taie brânza brie în cubulețe, apoi așează pe dulceață câte un cubuleț de brie.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 16-18 minute.
Lasă să se răcească complet.
Scoate cupele din foietaj din forme cu grijă, iar dacă s-a prins de formă, desprinde ușor cu un cuțit de pe margine.
Așează cupele cu brie și dulceață pe o farfurie sau un platou și decorează cu mentă sau rozmarin.
Se pot servi cu niște miere deasupra.
Vezi rețeta video pe pagina mea de Instagram:@nicoleta.catargiu
Alte rețete cu brânză brie de pe blog:
Dutch baby pancake cu brie si camembert
Brie la cuptor cu fructe de padure
Clafoutis cu afine si branza Brie
Brie in foietaj / Brie en croute
Lasă un comentariu