Cupe cu unt de arahide si dulceata

Peanut Butter cups with Jam sau pe românește, cupe cu unt de arahide și dulceață de zmeură este un deliciu care o să vă placă la nebunie! Am zis.

Cupe cu unt de arahide si dulceata de zmeura - foodieopedia (2) (1)

Prima dată am mâncat peanut butter cups în SUA, se numesc Reese’s și mi-au plăcut tare mult. Cum eu ador combinația de unt de arahide cu dulceață de zmeură, am facut o versiune bombăăăă a acestor cupe și asta a ieșit: PB cups with raspberry jam sau cupe cu unt de arahide si dulceață de zmeură.

Ai nevoie doar de 4 ingrediente: ciocolată, unt de arahide, gem de zmeură și zahăr pudră. Untul de arahide și gemul de zmeură le-am luat de pe Vegis.ro și trebuie să recunosc că sunt în top produse preferate de pe acest site. Eu am ales un unt de arahide crocant, însă poți să faci cu unul cremos.

Cupe cu unt de arahide si dulceata de zmeura - foodieopedia

Sfaturi

  • Probabil te întrebi dacă poți să faci și fără zahăr pudră, răspunul meu este da, însă vei pune untul de arahide cu lingurița peste ciocolata topită, nu vei mai face biluțe (așa cum vei vedea mai jos).
  • În ceea ce privește dulceața, poți să folosești orice altă dulceață, cu mențiunea că, după părerea mea, dulceața de zmeură este cea mai potrivită în această combinație.
  • Vă recomand să folosiți o ciocolată cu 60-70% cacao, nu mai mult de atât pentru că e prea amară ciocolata la un procent mai mare de cacao.

Se fac extrem de simplu, practic e o joacă de copil: topești ciocolata, faci biluțe de unt de arahide, le pun pe toate în straturi într-o formă de brioșe și aia e. Mă rog, vezi tu tot procesul mai jos, dar promit că e tare ușor de pregătit.

Cupe cu unt de arahide si dulceata de zmeura - foodieopedia

Cam atât am să vă zic, hai să facem cupe cu unt de arahide și dulceață de zmeură!
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 12 cupe)
400 gr. ciocolată 60-70% cacao
80 gr. unt de arahide crocant
50 gr. zahăr pudră
Dulceață de zmeură (câte o linguriță pentru fiecare cupă)

Cupe cu unt de arahide si dulceata de zmeura - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE

Pune într-un bol untul de arahide și zahărul pudră. Amestecă-le ușor cu lingura, apoi cu mâna (ca și cum ai frământa). Vei vedea că în câteva secunde se va transforma într-un aluat compact.

Formează biluțe mici din această compoziție, așează-le pe o farfurie, apoi baga-o la frigider.

Cupe cu unt de arahide si dulceata de zmeura - foodieopedia

Topește ciocolata la baie de aburi (Bain Marie).

Pregătește câteva forme de brioșe. Eu ți le recomand pe cele din silicon pentru că sunt cele mai practice, însă și cele din hârtie sunt ok pentru această rețetă.

Pune în fiecare formă de brioșă câte o lingură din ciocolata topită, apoi baga formele la frigider pentru 30 minute sau până se întărește complet ciocolata.

Cupe cu unt de arahide si dulceata de zmeura - foodieopedia

După ce s-a întărit primul strat de ciocolată, scoate formele din frigider. Peste ciocolată adaugă biluțele de unt de arahide, aplatizează-le în mână înainte.

Ai grijă ca biluțele de unt de arahide aplatizate să nu fie la fel de mari ca forma de brioșă, pentru că la final trebuie acoperite în totalitate de alt strat de ciocolată. Vezi poza 3.

Peste stratul de unt de arahide adaugă o linguriță de dulceață de zmeură.

La final adaugă câte o lingură de ciocolată topită peste dulceața de zmeură și ai grijă să fie acoperite toate straturile.

Bagă formele de brioșe la frigider pentru 1 oră sau până când s-a întărit complet ciocolata.

Înainte să le servești lasă-le la temperatura camerei pentru 15-20 minute, pentru că ciocolata este destul de tare cum o scoți din frigider.

Cupe cu unt de arahide si dulceata de zmeura - foodieopedia

Fie le păstrezi în continuare în forme de brioșe, fie le scoți cu grijă din forme și le pui într-o caserolă cu capac.

Se pastrează muuuuulte zile la frigider, dar să știi că poți să le ții și la congelator. Când dorești să le mănânci, pur și simplu scoți câteva, le lași la temperature camerei cam 1 oră și aia e.

Enjoy!

Cu drag, Nicoleta!

Alte rețete cu unt de arahide de pe blog
Brownie cu unt de arahide
Bomboane Snickers

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu