Acest desert rapid cu foietaj, frișcă și fructe o să fie salvarea voastră în foarte multe situații când trebuie să faceți ceva bun. E un desert pe care puteți să îl pregătiți cu absolut orice ocazie dacă nu vreți să faceți ceva complicat.
Foietajul este un produs pe care eu îl folosesc des în rețete:
- ca bază pentru o tartă/quiche dacă nu vreau să fac eu aluatul: Tarta Caprese, Tarta sarata cu ciuperci si bacon, Tarta cu ciuperci si ceapa caramelizata
- pentru diferite pachețele cu umpluturi: Trigoane cu mere din foietaj, Pachetele din foietaj cu telemea
- îl folosesc și pentru rețetele de ștrudel: Strudel cu cirese, Strudel cu mere si crema de branza
- sau mici gustări: Carnaciori in foietaj, Saratele cu susan alb si mac
De data aceasta l-am folosit pentru a face un desert rapid cu foietaj, am copt formele decupate de foietaj, în mijlocul lor am pus frișcă bătută, fructe proaspete și am acoperit cu un ,,capac” crocant din foietaj copt.
Se pregătește tare simplu și nu necesită mult timp. Cine face?
____________________________________
INGREDIENTE
1 aluat de foietaj (400 gr.)
200 ml. frișcă lichidă
70 gr. zahăr pudră
150 gr. căpșuni
60-80 gr. afine
o lingură zahăr
1 lingură esență de vanilie
1 ou bătut
____________________________________
PREPARARE
Lasă aluatul de foietaj la decongelat, apoi taie-l în 12 dreptunghiuri mici. O laterală a foietajului am tăiat-o în 4 fâșii, iar cealaltă laterală în 3 fâșii (vezi în video).
Așează bucățile de foietaj pe o tavă acoperită cu foaie de copt, unge-le cu un ou bătut, apoi presară peste fiecare puțin zahăr.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15 minute până se rumenesc frumos deasupra.
Pune într-un bol frișcă lichidă, zahărul pudră, esența de vanilie și mixează cu mixerul până devine o frișcă tare.
După ce s-au răcit bucățile de foietaj, taie-le în jumătate, apoi pune peste fiecare jumătate frișcă cu ajutorul unui poș cu dui sau simplu cu o lingură. Nu pune prea multă frișcă pentru a nu curge pe lângă atunci când mănânci!
Pune peste frișcă felii de căpșune și câteva afine. Acoperă fructele cu cealaltă jumătate de foiataj.
Presară deasupra zahăr pudră, apoi servește.
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Lasă un comentariu