Desert rapid cu foietaj

Acest desert rapid cu foietaj, frișcă și fructe o să fie salvarea voastră în foarte multe situații când trebuie să faceți ceva bun. E un desert pe care puteți să îl pregătiți cu absolut orice ocazie dacă nu vreți să faceți ceva complicat.

Desert rapid cu foietaj - foodieopedia.ro

Foietajul este un produs pe care eu îl folosesc des în rețete:

De data aceasta l-am folosit pentru a face un desert rapid cu foietaj, am copt formele decupate de foietaj, în mijlocul lor am pus frișcă bătută, fructe proaspete și am acoperit cu un ,,capac” crocant din foietaj copt.

Desert rapid cu foietaj - foodieopedia.ro

Se pregătește tare simplu și nu necesită mult timp. Cine face?
____________________________________

INGREDIENTE

1 aluat de foietaj (400 gr.)
200 ml. frișcă lichidă
70 gr. zahăr pudră
150 gr. căpșuni
60-80 gr. afine
o lingură zahăr
1 lingură esență de vanilie
1 ou bătut
____________________________________

PREPARARE

Lasă aluatul de foietaj la decongelat, apoi taie-l în 12 dreptunghiuri mici. O laterală a foietajului am tăiat-o în 4 fâșii, iar cealaltă laterală în 3 fâșii (vezi în video).

Așează bucățile de foietaj pe o tavă acoperită cu foaie de copt, unge-le cu un ou bătut, apoi presară peste fiecare puțin zahăr.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15 minute până se rumenesc frumos deasupra.

Pune într-un bol frișcă lichidă, zahărul pudră, esența de vanilie și mixează cu mixerul până devine o frișcă tare.

După ce s-au răcit bucățile de foietaj, taie-le în jumătate, apoi pune peste fiecare jumătate frișcă cu ajutorul unui poș cu dui sau simplu cu o lingură. Nu pune prea multă frișcă pentru a nu curge pe lângă atunci când mănânci!

Pune peste frișcă felii de căpșune și câteva afine. Acoperă fructele cu cealaltă jumătate de foiataj.

Presară deasupra zahăr pudră, apoi servește.

Desert rapid cu foietaj - foodieopedia.ro

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu