Doua zile la Sibiu. Unde am mancat.

Am fost într-o mini vacanță, aici la noi, în centrul țării. Prima oprire a fost la Sibiu. Eu am mai fost de 3 ori la Sibiu înainte, însă niciodată nu am avut ocazia să mă bucur de oraș. Să o luam cu începutul, adică vă dau câteva detalii despre cazare, ce am vizitat, apoi trecem la partea mea preferată, sper că și a voastră: unde am băut cafea bună și unde am mâncat în Sibiu.

Sibiu - cazare - mancare - foodieopedia.ro

Unde am fost cazați

Ne-am închiriat prin Booking un apartament/studio, pentru că nu voiam neaparat să stăm într-o pensiune sau într-un hotel. Birami Studio este un apartament, practic, într-o curte cu altă o casă, dar care are o intrare separată față de proprietari, Bianca și Radu. Se află la 25 minute de mers pe jos de centrul istoric și este format din:

  • hol, cameră (pat, noptiere, dulap, televizor)
  • o mini-bucătărie (cuptor cu microunde, frigider, cafetieră, veselă, fierbător de apă, toaster)
  • baie cu cabină de duș.

Din păcate nu am făcut poze, însă dați click aici și vă direcționează spre Booking, unde puteți să vedeți și cum arată apartamentul.

Totul a fost curat, check-in-ul și check-out-ul poate fi negociat. Când am ajuns la cazare, ne-am întâmpinat, Bianca, proprietara, care ne-a dat cheile. La plecare am lăsat cheile unde ne-a indicat ea. Nu ne-au deranjat deloc în cele 2 zile. Ba chiar au fost foarte drăguți și le mulțumim pentru tot, inclusiv pentru bolul plin cu dulciuri, pe care noi l-am golit. Ups!

Ne-a plăcut mult că locația este retrasă și că fost liniște pe timpul nopții. Ce ne-a impresionat și mai tare este faptul că ne-au oferit prosoape noi, cu etichetă, lucru care nu se întâmplă (sau cel puțin, nu am întâlnit eu) la un hotel/pensiune.

Tariful diferă în funcție de câte zile vrei să stai. Pentru 2 zile am dat 300 lei.

Ce am vizitat

Prima zi a fost cu ploaie, mă rog, am ajuns și a și plouat, lucru care m-a deprimat puțin, dar totuși am ieșit să vizităm puțin din ce a mai rămas din ziua aceea.

Nu o să vă dau repere de genul ,,mergeți acolo”, ,,vedeți asta”, pentru că sunt de părere că un oraș sau orice loc pe care vreți să-l vizitați, merită explorat din perspectivă personală. Fiindcă am mai fost la Sibiu înainte, am știut din mare unde vrem să ne petrecem ziua. Fiindcă timpul de vizită a fost scurt, am rămas în oraș și nu ne-am dus prin împrejurimi. Adică nu am ieșit din oraș, deși ne-ar fi plăcut să dăm o fugă până la Păltiniș.

Pentru că în prima zi am ajuns destul de târziu și am așteptat să se oprească ploaia, am considerat ca și dusă acea zi și am ieșit doar spre seară, la cină.

Sibiu - cazare - mancare - foodieopedia.ro

A doua zi, însă, a fost despre relaxare și plimbare pe străzile pavate din centrul istoric cu: Piața Mică, Piața Mare și Piața Huet. Ca și puncte de reper, pot să vă zic că am văzut: Podul Minciunilor, restaurantul Butoniul de Aur, Casa Calfelor, Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal, Primăria, Biserica Evanghelistă, Pasajul Scărilor, Piața Aurarilor, parcul Cetății cu Zidul de apărare, Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor.

Acestea sunt obiectivele pe care le-am întâlnit cât ne-am plimbat prin centrul istoric, însă sunt sigură că sunt multe altele. Ca sfat, dacă îmi permiteți, pot să vă zic să vă ,,pierdeți” pe străduțe și să descoperiți orașul așa cum simțiți voi.

Unde am mâncat în Sibiu

Știu că ați așteptat asta, să trecem la subiect.

Prima seară, cum spuneam mai sus, ne-am dus direct la cină. Am primit foarte multe recomandări în urma unui sondaj pe contul meu de Instagram, iar din toate, am ales câteva locații.

Lucrurile de care am ținut cont atunci când am selectat aceste restaurante au fost următoarele:

  • să aibă terasă
  • să nu fie foarte multe mese la terasă (multe mese = mulți oameni, iar în perioada asta am încercat să evităm aglomerația)

1. Kombinat

Nu știu voi, dar eu înainte de a merge la un restaurant nou, analizez (de acasă) întreg meniul, dar și povestea acelui local.

Kombinat a fost primul loc unde am mâncat în Sibiu. Mi-au plăcut valorile pe care se bazează: folosesc produse locale, meniul este scurt și adaptat în funcție de sezon, ei vorbesc despre grija pentru natură și despre „plăcerea unei mese luate în tihnă alături de cei dragi”.⁣⁣ 

Ce am mâncat:⁣⁣

➡️ „Salata Grădina Verde” cu roșii proaspete extrem de parfumate, le-am simțit încă de când s-a apropiat chelnerul cu bolul de mine, file din mușchi de vită perfect făcut, iar deasupra au fost fâșii din brânză maturată din lapte de oaie.⁣⁣
Este o salată echilibrată și sățioasă, foarte fresh, practic am simțit că mănânc vara într-un bol.⁣⁣

Restaurant Sibiu - Kombinat⁣⁣
➡️ Snitzel de vită Angus făcut într-o crustă crocantă, acompaniat de cartofi noi copți în unt, a căror coajă a fost acoperită de o „ploaie” de sare, iar lângă a fost un sos din pătrunjel ars cu burduf de munte și nucă. ⁣⁣
Atât în cazul meu, cât și aici vita a fost gătită excelent. Asta a fost alegere lui Sergiu , dar am gustat și eu tot din farfurie.⁣

Restaurant Sibiu - Kombinat⁣⁣
La desert ne-am luat cele două deserturi din meniu:⁣⁣
➡️ Parfum de Lizieră, adică o cremă fină de ouă, acoperită de pământ de ciocolată neagră și spumă de zmeură.⁣⁣
➡️ Mousse de Urdă infuzat cu leuștean, crumble de nucă, coacăze, zmeură, mure și bezea.⁣⁣

Restaurant Sibiu - Kombinat⁣⁣
Ambele ne-au plăcut, însă ce ne-a făcut papilele gustative să danseze, a fost mousse-ul de urdă: un pic mai fresh decât primul, nu l-am simțit atât de dulce, iar combinația de urdă cu leuștean și fructele de pădure e ceva WOW! Aș fi mâncat încă 2 porții.⁣

⁣⁣
Cu drag vă recomand să puneți pe listă Kombinat dacă ajungeți prin Sibiu. Țineți cont că meniul se schimbă în funcție de sezon. Vă sugerez să faceți rezervare înainte. 

2. Lumos Coffee and Brunch

A fost alegerea noastră pentru un brunch, însă în meniul lor am observat diverse preparate care se pot servi doar după ora 14:00, fie ca prânz, fie ca cină. Inclusiv deserturi.

➡️ ,,North African Eggs” mi-am ales eu, adică Shakshuka, cu ouă poșate, ușor picantă, servită cu pâine cu maia crocantă.⁣
Shakshuka îmi fac și eu des acasă și este una dintre alegerile mele pentru un mic dejun/brunch sățios. Cam pe principiul acesta m-am bazat și când am ales ce să mănânc acuma, pentru că știam că o să avem mult de umblat, de vizitat și îmi trebuia „combustibil” bun.

Restaurant Sibiu - Lumos

Plus cafea, flat white, evident.⁣

Restaurant Sibiu - Lumos
➡️ Sergiu și-a luat ,,Ouă cu bacon și mozzarella” pe pâine maia unsă cu pesto, plus mix salată și roșii cherry confiate. I-am spus că aveam o bănuială că își va lua asta. Încep să îl citesc 😅⁣

Restaurant Sibiu - Lumos
Nimic de obiectat, este o alegere bună dacă ești în Sibiu, pentru un mic dejun/brunch, plus că au cafea bună, de specialitate. Locația este destul de retrasă, au puține mese. Nu am făcut rezervare, ci ne-am dus direct și am avut noroc să găsim masă liberă.

3. Jules Bistro

Ultima cină unde am mâncat în Sibiu am fost la Jules Bistro. 

➡️ Eu mi-am ales file de păstrăv, provenit de la o păstrăvărie locală, cu legume (ciuperci, morcov, gulie, usturoi copt, cu ulei de mărar – o infuzie) și crutoane din mămăligă. Crutoanele din mămăligă extrem de aromate. O farfurie echilibrată, execuție impecabilă.

Restaurant Sibiu - Jules Bistro

➡️ Sergiu a avut piept de rață cu arpagaș, piure de porumb, sos demiglace, morcov murat și pudră de sfeclă. Am luat din toate separat, dar și împreună și mi s-a părut că se completează toate elementele. Mie mi-a plăcut mai mult arpacașul, decât rața.

Restaurant Sibiu - Jules Bistro

După cum v-ați dat seama din denumierea preparatelor, acestea sunt destul de ,,sofisticate”. Nu știu exact dacă acesta este cuvântul potrivit, însă dacă vrei să încerci ceva special, acest restaurant este o alegere excelentă.

Despre mâncare, nimic de obiectat.

O ultimă recomandare pentru iubitorii de cafea

NOD – prăjitoria de cafea – am fost aici și anul trecut în septembrie, când am participat la Food Camp Romania și chiar îi spuneam lui Sergiu că vreau să-l duc și pe el aici, să bem o cafea bună, de specialitate. Cafeaua pe care ți-o servesc provine de la propria lor prăjitorie.

Aici am iar Flat White. Asta beau mereu.

Cafea de specialitate Sibiu - Nod

Pe lângă cafea. răcoritoare și băuturi alcoolice, în meniul lor găsiți și preparate de mic dejun, gustări, dar și deserturi.

End of transmission de la Sibiu, cu singuranță sunt multe alte restaurante și cafenele pe care trebuie să le descoperim. Pe restul le lăsăm și pentru următoarea vacanță la Sibiu. Mai venim.

Sibiu - cazare - mancare - foodieopedia.ro

Ați fost la Sibiu? Ce restaurante recomandați?

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

1 Comment

  • Gina
    iulie 16, 2021 4:36 pm

    Bună. Când mai ajungi în Sibiu, trece pe listă și Benjamin Steakhouse, Max, Hermania, La Cuptor și Syndicat Gourmet. Enjoy!

Lasă un comentariu