Drob de pui cu ciuperci

Dacă nu vă place carnea de miel, puteți să faceți un drob de pui cu ciuperci pentru masa de Paște, care sunt sigură că o să fie pe placul tuturor.

Drob de pui cu ciuperci - foodieopedia.ro

Un drob de pui cu ciuperci este o alternativă bună pentru mulți dintre noi (pretențioșii, printre care și eu), cărora nu le prea place mielul. A ieșit foarte gustos și sper să puneți în practică această idee pentru Paște sau oricând vă vine poftă.

În cazul în care nu mâncați carne deloc și doriți să faceți un drob vegetarian, poate vă place drobul de ciuperci sau drobul din linte roșie pe care le găsești pe site. De asemenea, pe site există și o variantă drăguță de mini droburi in forme de briose.

Drob de pui - foodieopedia.ro

Sper să vă placă varianta mea de drob de pui cu ciuperci și să o pregătiți și voi!
____________________________________

INGREDIENTE

piept de pui: 500 gr
ficat de pui: 500 gr.
ciuperci champignon (brune sau albe): 500 gr.
10 ouă (4 fierte + 6 crude)
1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de mărar, 1 legătură de ceapă verde
1 ceapă galbenă medie tăiată mărunt
sare și piper după gust
ulei pentru călit
____________________________________

PREPARARE

Curăță de impurități pieptul de pui, apoi taie-l în bucățele mici.

Curăță ficatul de pui de impurități și spală-l în câteva ape până apa devine limpede. Eventual lasă-l la înmuiat în lapte 1-2 ore.

Curăță ciupercile de impurități, apoi taie-le în felii subțiri.

Pune ceapa galbenă la călit, apoi sotează ciupercile până se evaporă toată apa pe care o lasă în tigaie. Condimentează cu sare și piper, apoi scoate-le într-un bol.

În aceeași tigaie sotează jumătate din cozile de la legătura de ceapă verde (doar partea albă), apoi adaugă puiul în tigaie.

Condimentează cu sare și piper și gătește-l timp de 10 minute, la foc mediu.Pune-l în bol peste ciuperci.

Tot în aceeași tigaie sotează restul de cozi de la legătura de ceapă verde (partea albă tăiată mărunt), apoi adaugă în tigaie ficatul de pui. Condimentează cu sare și piper și gătește-l timp de 10-15 minute, la foc mediu.

Pune ficatul, pieptul de pui și ciuperci (toate răcite) într-un robot de bucătărie și mixează-le până se mărunțesc, dar fără să se transforme într-o pastă.

Pune-le într-un bol mare, apoi adaugă mărarul, pătrunjelul și 3 fire de ceapă verde toate tăiate mărunt și 5 ouă crude. Amestecă-le cu mâna.

Pune jumătate din compoziție într-o tavă de chec acoperită cu foaie de copt și aplatizează bine cu o lingură. Așează în mijloc cele 4 ouă fierte, apoi pune deasupra restul compozitiei și nivelează frumos.

Bate un ou și pune-l deasupra.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 45-55 minute, până se rumenește deasupra.

Lasă să se răcească complet 7-8 ore sau peste noapte, apoi taie-l în felii.

Servește cu drag cu salată și legume proaspete.

Drob din piept de pui cu ficat de pui - foodieopedia.ro

Vezi rețeta video pe pagina mea de Instagram: @nicoleta.catargiu

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu