Drob din linte roșie

Cum nu există Paște fără drob, m-am gândit să vă arăt una dintre rețetele pe care le-am tot încercat și testat în ultimul timp, iar acum vin cu varianta finală și sper să vă placă și vouă la fel de mult: drob din linte roșie.

drob din linte rosie SanoVita - foodieopedia.ro

Rețeta de drob din linte roșie este o idee bună în special pentru acele persoane cărora nu le place carnea de miel sau nu consumă carne deloc și totuși vor să aibă câteva felii de drob pe masa de Paște, alături de alte preparate delicioase. Dacă mă întrebi pe mine, acest drob vegetarian din linte roșie poate fi făcut în orice moment din an, nu doar cu ocazia sărbătorilor pascale. Și chiar dacă nu sunteți vegetarieni, eu vă recomand să testați și voi rețeta. Pe cuvânt de foodie că o să vă placă!

Este foarte sățios și gustos, este făcut din ingrediente naturale, ușor accesibile oricărui buzunar și nu ai nevoie decât de un robot de bucătărie, pentru că el face toată treaba grea în locul tău.

drob din linte rosie SanoVita - foodieopedia.ro

Chiar dacă nu este un drob din carne, să știți că lintea este o sursă foarte bună de proteine vegetale. Conține și foarte multe fibre, minerale (fosfor, fier, zinc, magneziu) și este bogată în special în vitamina B (B1, B2, B3, B5, B6 și B9 – acid folic). Dintre toate soiurile de linte, aceasta are avantajul de a avea timpul cel mai redus de fierbere (aprox. 20 minute).

Ce ziceți, dați o șansă acestui drob vegetarian din linte roșie? Poate reușiți să-l puneți pe masă de Paște sau în orice alt moment din an.

Iată cum se face:
____________________________________
INGREDIENTE
300 gr. linte roșie SanoVita
1 ardei kapia mediu
1 morcov mic
1 ceapă medie
2 căței de usturoi
5-6 roșii uscate în ulei (opțional)
100 gr. fulgi de ovăz
2 ouă
o mână de pătrunjel (pentru mai multă verdeață poți să folosești și ceapă verde, usturoi verde)
Condimente: chimen măcinat, boia dulce, sare și piper (toate după gust)

drob din linte rosie SanoVita - foodieopedia.ro
____________________________________
PREPARARE
Pentru început pune lintea roșie la fiert pentru aproximativ 15-20 minute. După ce s-a fiert lintea, pune-o într-o sită să se scurgă bine de apă. Las-o să se răcească în sită măcar 30-40 minute.

După ce s-a răcit lintea, pune-o într-un robot de bucătărie împreună cu toate condimentele și legumele spălate și tăiate în bucăți mai mici (morcovul poți să-l razi dacă crezi că robotul tău de bucătărie nu este foarte puternic). Blendează totul până se transformă într-o pastă.

drob din linte rosie SanoVita - foodieopedia.ro

Transferă compoziția într-un bol încăpător sau poți să folosești recipientul de la blender dacă este destul de de mare. Adaugă cele 2 ouă și amestecă ușor cu mâna. Pune pe rând fulgii de ovăz și amestecă din nou cu mâna. Compoziția la început este foarte moale/lichidă, însă pe parcurs ce adaugi fulgii de ovăz, aceștia vor absorbi foarte mult din lichid.

Transferă compoziția într-o tavă de chec acoperită cu hârtie de copt și bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40-45 minute.

După ce ai scos tava din cuptor, lasă drobul să se răcească complet, apoi poți să tai în felii. Nu îl tăia cât timp este cald pentru că se va sfărâma!

Servește drobul din linte roșie alături de alte legume și brânzeturi.

Poți să pui câteva felii și în pachețelul cu prânz de la lucru/școală/facultate cu o salată, puțină telemea, măsline etc.

drob din linte rosie SanoVita - foodieopedia.ro

Poftă mare!

Cu drag, Nicoleta!

Alte rețete cu linte roșie:
Supa crema de linte rosie si cartofi dulci
Fusilli cu ,,ragu” din linte rosie
Dhal indian cu linte rosie

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu