Dutch baby pancake cu brie si camembert

Nu poți spune NU unui dutch baby pancake cu brie și camembert. Este un deliciu care poate fi mâncat la micul dejun, la un brunch sau la orice masă dorești tu.

Dutch Baby Pancake cu Brie si Camembert - foodieopedia

Dutch baby pancake nu este altceva decât o clătită uriașă, coaptă la cuptor, într-o tigaie. Compoziția seamănă cu cea a clătitelor clasice, subțiri, doar că aceasta este coaptă la cuptor. În funcție de ceea ce îți place, poți să ornezi această clătită uriașă cu orice. De asemenea poți să faci variante dulci sau sărate. De exempu aici am folosit două tipuri de brânză, Brie și Camembert de la Delaco, iar ca topping-uri am pus bacon prăjit și roșii cherry trase la tigaie. S-au potrivit de minune și a fost o masă delicioasă.

Dutch Baby Pancake cu Brie si Camembert - foodieopedia

Pe lângă faptul că este o rețetă foarte versatilă, se face și foarte ușor, iar ideea unei clătite uriașe pe mine încântă mereu. Și dacă pot să o mănânc în diferite variante, cu atât mai bine.

Sper să vă placă rețeta de dutch baby pancake cu brie și camembert și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (2-3 porții)
130 gr. făină
200 ml. lapte
3 ouă
1 praf de sare
6-8 roșii cherry
50 gr. bacon
30 ml. ulei
Brie și Camembert Delaco

Dutch Baby Pancake cu Brie si Camembert - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE

În primul rând pornim cuptorul și lăsăm să se preîncălzează la 200°C, pentru 5 minute.

Adaugă într-o tigaie de fontă 30 ml ulei și ai grijă să fie distribuit pe toată suprafața. După ce s-a încălzit cuptorul, bagă tigaia în cuptor și las-o timp de 5 minute, cât să se încingă uleiul.

Sfat: dacă nu ai tigaie de fontă, poți să folosești orice tigaie care poate fi băgată și la cuptor sau un vas din yena / ceramică, de dimensiuni mai mici (ex. 20-25 cm).

Între timp facem compoziția de dutch baby pancake.

Într-un bol pune laptele, ouăle și amestecă-le cu telul.

Peste acestea adaugă praful de sare și pe rând făina. Amestecă până se încorporează bine făină și nu sunt cocoloașe. Textura compoziției ar trebui să fie ca cea a clătitelor clasice, adică lichidă.

Dutch Baby Pancake cu Brie si Camembert - foodieopedia

După ce s-a încins uleiul, scoate tigaia de fontă din cuptor, însă ai grijă că aceasta frige, folosește prosop de bucătărie sau mănuși pentru cuptor.

Toarnă compoziția de dutch baby pancake în tigaie, apoi așează câteva felii din fiecare brânză deasupra: brie și camembert.

Bagă tavă la 200°C pentru 20-22 minute până se rumenește și se umflă.

În acest timp poți să prăjești niște bacon și  să tragi la tigaie câteva roșii cherry. Nu uita că poți să alegi orice altceva să pui deasupra: ouă ochiuri, spanac tras la tigaie, avocado, prosciutto, ciuperci etc.

După ce s-a copt, scoate tigaia din cuptor cu grijă (atenție că frige) și lasă să se desumfle. În timpul coacerii dutch baby pancake se umfla ca un soufflé, dar își revine imediat ce o scoți de la cuptor și se răceste.

Așează deasupra baconul prăjit și roșiile cherry trase la tigaie, plus extra ingrediente dacă dorești. Pentru un pic de verdeață am adăugat și puțină salată.

Se taie în felii și se mănâncă cu poftă.

Dutch Baby Pancake cu Brie si Camembert - foodieopedia

Dutch Baby Pancake cu Brie si Camembert - foodieopedia

Cu drag, Nicoleta 🙂

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu