Enchiladas cu pui și fasole roșie sunt delicioase și pot fi pregătite la prânz, cină sau pentru o masă împreună cu prietenii care vin în vizită.
Tare mult îmi place preparatul acesta și am vrut să vi-l arăt și vouă pentru că se face mega simplu. Enchiladas nu sunt altceva decât niște lipii umplute cu carne și alte ingrediente, apoi băgate la cuptor cu un strat de sos de roșii și cașcaval deasupra. Sau cum ar zice cineva: tortillas cu pui gratinate.
Aceste enchiladas cu pui au avantajul că pot fi personalizate după bunul plac. De data aceasta eu am ales să pun în compoziție și fasole roșie, însă puteți să puneți porumb, diferite legume trase la tigaie sau să le lăsați simple, doar cu pui. Oricum ați alege să le faceți, rezultatul o să fie pe măsură.
Haideți să facem împreună această rețetă!
____________________________________
INGREDIENTE
600 gr. piept de pui (fiert sau gătit la tigaia grill)
400 gr. fasole roșie fiartă (de la conservă)
400 gr. sos de rosii (polpa di pomodori)
250 gr. cașcaval ras
1 ceapă medie tăiată mărunt
condimente după gust: sare, piper, boia, fulgi de chili (sau puțin ardei iute)
7 tortilla
____________________________________
PREPARARE
Călește ceapa la foc mic, apoi adaugă în tigaie puiul gătit, rupt în fâșii (shredded), fasolea roșie, toate condimentele și 4-5 linguri de sos de roșii. Amestecă.
Unge o tortilla cu sos de roșii, apoi pune pe ea câte 2 linguri din umplutura de pui cu fasole roșie. Peste acestea pune un pic de cașcaval ras.
Împachetează lipia începând din laterale, apoi rulează în față (vezi tehnica în video).
Procedează la fel și cu celelalte lipii, apoi așează-le într-o tavă.
Așează peste lipii restul de sos de roșii și restul de cașcaval ras, apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 10-15 minute.
Poți să servești aceste enchiladas cu pio cu diferite dips-uri, precum guacamole sau un sos picant.
V-am făcut poftă?
Rețeta video o găsești pe contul meu de Instagram:@nicoleta.catargiu
Lasă un comentariu