O mâncare simplă de fasole cu carnati în sos de roșii nu cred că refuză nimeni, mai ales dacă e servită cu niște castraveți murați delicioși. Sau poate preferați cu ceapă?
Din când în când mă ia o poftă nebună e un preparat mai tradițional, iar de curând am făcut fasole cu carnati de casa care mi-a mers la suflet. De data aceasta am folosit fasole gata fiartă de la conservă pentru o variantă mai rapidă, însă dacă doriți, puteți să fierbeți voi fasolea, iar restul pașilor îi urmați din instructiunile lăsale mai jos.
Sper să vă placă și vouă ideea aceasta și să o pregătiți cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (3-4 porții)
200 gr. cârnați de casă
2x conserve de fasole albă fiartă
400 ml. passata de roșii
200 ml. apă
1 lingură de pastă concentrată de roșii
1 ceapă tăiată mărunt
sare și piper după gust
1 linguriță de zahăr (pentru reglarea acidității sosului de roșii)
2-3 frunze de dafin
o mână pătrunjel tocat mărunt
Pt servit: pâine, castraveți murați, ceapă tăiată julienne
____________________________________
PREPARARE
Călim cubulețele de cârnați până se rumenesc ușor la piele, apoi le scoatem din tigaie pe o farfurie.
În aceeași tigaie (fără să o ștergem) călim ceapa tăiată mărunt, adăugăm pasta de roșii și amestecăm.
Punem passata de roșii în tigaie, apa, foile de dafin, condimentele după gust, amestecăm și lăsăm la fiert 3-5 minute, la foc mic.
Adăugăm în sos cubulețele de cârnați, fasolea albă fiartă, amestecăm și lăsăm din nou pe foc 2-3 minute.
La final presărăm deasupra cu pătrunjel tocat mărunt.
S-a mâncat cu mare poftă cu castraveți murați și pâine bună.
O mână sus în comentarii cui i-am făcut poftă?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog mai multe rețete cu fasole:
Fasole frecata cu ceapa calita
Shakshuka cu fasole si carnat
Enchiladas cu pui si fasole rosie
Lasă un comentariu