Fish and Chips

Dragilor, călătoria și rețeta culinară de azi Fish and CHips ne duce în … (se aud tobele)…în Anglia. Greu mi-a fost să aleg un preparat de acolo. Oscilam între micul dejun englezesc (english breakfast) și Fish and Chips, adică pe românește, pește cu cartofi. Am ales a doua variantă.

fish&chips

Fish and Chips – un preparat tradițional din Anglia, căruia m-am gândit să-i dau o notă mai echilibrată. La origini, rețeta este diferită față de modul în care eu am ales să o fac, adică, peștele este făcut pane, cartofii sunt albi, ambele ingrediente sunt prăjite în baie de ulei, plus că se folosesc diferite sosuri pentru servire (ketchup, sos de maioneză etc).

Cu timpul, Fish & Chips a fost transformat într-o mâncare de tip fast-food, pentru că îndeplinește toate condițiile. În prezent, în Anglia, acest preparat se găsește în aproape orice pub sau restaurant, tocmai pentru că este specific zonei. N-ai cum să nu mergi acolo și să nu încerci măcar o dată celebrul lor Fish & Chips.

fish&chips

Fish and Chips – varianta mai light

Modul în care eu am gătit acest preparat este mult mai light și mult mai sănătos, chiar dacă vorbim de asocierea unui pește cu cartofi. Am ales să gătesc la cuptor atât peștele, cât și cartofii dulci, nu am folosit decât 2 linguri de ulei de măsline, iar în loc de sosurile care se cer la acest fish & chips, eu am preferat să fac un piure de mazăre, pe care l-am servit ca ,,dip” pentru cartofii dulci. Mie oricum mi se pare că piureul de mazăre verde se potrivește la orice preparat din pește, așa că nu a făcut decât să completeze întreaga farfurie.

Fish & Chips se poate servi la prânz sau la cină, este o rețetă foarte gustoasă, destul de light, dar totuși sățioasă, un mare avantaj este că se face și foarte rapid, iar lista de ingrediente nu este foarte mare, așa cum v-am obișnuit deja.

Iată rețeta pentru Fish & Chips!
____________________________________

INGREDIENTE (pentru 2 porții)

4 bucăți de pește file (cod)
2 cartofi dulci (potriviți ca mărime)
200 gr. mazăre verde
2 lămâi
2-3 linguri de pesmet
puțin pătrunjel
2 linguri ulei de măsline
sare, piper, busuioc uscat (după gust)

fish&chips

*Chips – așa zic englezii cartofilor prăjiți
____________________________________

PREPARARE

Pune pesmetul, sarea, piperul, busuiocul uscat, pătrunjelul proaspăt tocat și coaja rasă de la o lămâie într-o farfurie sau într-un bol și amestecă.

Așează feliile de pește pe o tavă acoperită cu foaie de copt și pune câte 1-2 linguri din amestecul cu pesmet făcut anterior deasupra feliilor de pește. Stropește cu puțin ulei de măsline, apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25-30 minute sau până se rumenește crusta de deasupra.

Dacă dorești, poți să faci peștele simplu, fără acea crustă. O altă variantă ar fi să condimentezi fileurile de pește, să-l dai prin făină, ou, mix de semințe, apoi să-l pui la cuptor pentru a se găti.

fish and chips

Spală și taie cartofii dulci în bucăți mai mici (eu am făcut wedges). Condimentează cu sare, piper și puțin ulei de măsline și bagă-i la cuptor deodată cu peștele, pentru 20-25 minute.

Cât timp se gătesc cartofii dulci și peștele, pune mazărea verde la fiert pentru 5-7 minute. După ce s-a fiert, strecoară mazărea, dar păstrează puțin din apa în care a fiert. Pune mazărea verde într-un robot de bucătărie, împreună cu puțină sare, piper, sucul de la jumătate de lămâie, puțin ulei de măsline și mixează până devine o pastă/piure. La nevoie poți să adaugi puțin din apa în care a fiert, pentru a ajuta la cremozitatea piureului. Dacă nu ai robot de bucătărie, poți să folosești și un blender vertical / de mână.

După ce s-au gătit toate ingredientele, așează-le pe o farfurie și savurează din plin acest preparat.

fish&chips

fish&chips3

Să aveți poftă!

Cu drag, Nicoleta!

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu