Focaccia sandwich cu burrata si mortadella

Văd din ce în ce mai des Focaccia Sandwich pe la cafenele și prin băcăniile cu produse italienești, așadar haideți să îl facem și noi acasă pentru că se face tare simplu.

Focaccia sandwich cu burrata - foodieopedia.ro

Acest gen de focaccia sandwich îmi aduce aminte de sandwich-ul mâncat la All’Antico Vinaio în Italia, doar că ei aveau focaccia un pic mai crocantă. Încă mă gândesc la bunătatea aceea. Până ajung din nou în Italia, m-am decis să fac eu acasă acest focaccia sandwich în care am pus pesto, burrata, mortadella și ruccola. Ingredientele pot fi la alegere și se pot face multe combinații de gusturi.

Ce ziceți, pregătiți și voi această bunătate?

____________________________________
INGREDIENTE

500 gr. făină albă pt. pâine (tip 650)
7 gr. drojdie uscată
8 gr. sare
450 ml. apă călduță
1 lingură zahăr
50 ml. ulei de măsline
rozmarin
Pt. 2 sandwich: 2-3 linguri pesto, 1 bilă burrata, 100 gr. mortadella, 2 pumni ruccola (sau alte ingrediente la alegere)

____________________________________
PREPARARE

Hidratăm drojdia timp de 15 minute în apa călduță cu zahăr.

Punem în alt bol făina și sarea. Turnăm drojdia hidratată peste făină și amestecăm cu o lingură până la omogenizare, apoi ne ungem mâinile cu ulei și amestecăm aluatul timp de 10-20 secunde cât să îl adunăm într-o bilă. Aluatul trebuie să fie destul de moale, nu compact.

Acoperim bolul cu un prosop sau folie de plastic și lăsăm la dospit o oră la loc cald.

Folosim tehnica Stretch&Fold, adică împăturim aluatul. Ungem mâna cu ulei, luam o parte din aluat din marginea bolului, îl ridicăm în sus și îl aducem spre mijlocul bolului (vezi video).

După ce am împăturit toate marginile aluatului, acoperim iar bolul, îl lăsăm la dospit 20 minute, apoi reluam împăturirile. Repetăm de 3 ori acest pas. După ultimul pas lăsăm aluatul la dospit încă 2 ore.

Punem aluatul într-o tavă după cele 2 ore și mai lăsam 30 minute la dospit. Dimensiune tavă: 30×20 cm.

Stropim deasupra cu ulei de măsline, ne ungem degetele cu ulei și facem găuri în aluat.

Presărăm deasupra cu putină sare și rozmarin.

Coacem la 180°C, pt 35 minute. Lăsăm să se răcească complet înainte de a tăia.

Montarea sandwich-ului este explicată în video. Am tăiat o parte din focaccia, am uns jumătățile de focaccia cu pesto, apoi am pus burrata, mortadella și ruccola.

Staturi:

1. Focaccia iese și fără acele împăturiri, e doar o altă tehnică de a face focaccia.

2. Dacă nu vreți să faceți acele împăturiri, urmați Pasul 1 + Pasul 2 și lăsați la dospit timp de 3 ore (bolul acoperit, la loc cald), apoi puneți în tavă aluatul și mai lăsați la dospit încă o oră în tavă. Urmați după Pasul 7, 8 și 9.

3. Dospirea poate fi și la rece, la frigider. Pasul 1 + Pasul 2 și lăsați la dospit 12-14 ore la frigider. Se poate lăsa până la 24 ore. Urmați după Pasul 7, 8 și 9.

Focaccia sandwich cu mortadella - foodieopedia.ro

Pe cine am convins să facă focaccia sandwich?

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

Vezi pe blog și:
Focaccia cu rosii si masline verzi
Pizzaccia – pizza pe blat de focaccia

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu