Foietaj cu ardei copt si cascaval

Rețeta de foietaj cu ardei copt și cașcaval este potrivită pentru oricare masă principală luată acasă sau pentru pachetul cu mâncare de la școală sau job.

Foietaj cu pesto, ardei copt si cascaval - foodieopedia

Îmi place orice rețetă cu foietaj și în special să urmez această metodă, de ,,împletire” a foietajului, pentru că îi dă un aspect foarte frumos. Îl fac fie sub formă de desert și îl umplu cu fructe, fie sărat. De data aceasta vă arăt o variantă sărată, pentru care am folosit: pesto, cu care am uns baza foietajului, apoi peste el am pus felii de cașcaval Desenviș Delaco și ardei kapia copți. Deasupra am presărat și o ,,ploaie” din mix de susan alb și negru.

Foietaj cu pesto, ardei copt si cascaval - foodieopedia

Fac destul de des această rețetă de foietaj cu ardei copt și cașcaval. Pe lângă un tip de brânză, pe care trebuie neaparat să îl pun, îmi place să fac diverse variante. Așadar poți să folosești orice legume, dar și mezeluri dacă vrei să faci combinații interesante.

Așa cum ziceam la început, 2-3 bucăți din acest foietaj poate fi pus într-o caserolă și luat în pachetul cu mâncare la școală sau la job. Dacă stau să mă gândesc, poți să îl pregătești și dacă ai invitați la masă și vrei să îi servești cu ceva gustos, dar și la diverse ocazii sau sărbători.

Foietaj cu pesto, ardei copt si cascaval - foodieopedia

 Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE
1 foaie de foietaj (400 gr.)
100 gr. felii de cașcaval Desenviș Delaco
2 linguri pesto verde
3 ardei kapia sau ardei grași copți
1 ou
mix de semințe de susan alb și susan negru (sau la alegere unul dintre ele)

*am folosit ardei kapia copți la borcan, cumpărați din supermarket, însă poți să îi coci sau să îi faci la grill tu acasă

Foietaj cu pesto, ardei copt si cascaval - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE

Lasă la decongelat foaia de foietaj, apoi așeaz-o pe o tavă acoperită cu foaie de copt. Împarte vizual foiejatul în 3 părți, iar în mijloc adaugă pesto și unge-l pe toată lungimea (ca în poză).

Foietaj cu pesto, ardei copt si cascaval - foodieopedia

Peste pesto adaugă 3 felii de cașcaval, iar peste acestea adaugă ardeii kapia copți. Peste ardei adaugă încă un strat de felii de cașcaval.

Taie cu un cuțit în fâșii marginile laterale și încearcă să faci același număr de fâșii pe ambele părți. Adună prima dată părțile de sus și jos peste umplutură, apoi fâșiile laterale, una din partea stângă, alternată cu una din partea dreaptă, ca într-o împletitură.

Foietaj cu pesto, ardei copt si cascaval - foodieopedia

După ce ai terminat de împletit foietajul, unge-l la suprafață cu oul bătut, apoi deasupra presară mix de semințe de susan alb și negru.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 35-40 minute, până vezi că se rumenește frumos deasupra.

După ce s-a copt, scoate tava din cuptor, lasă foietajul cu ardei copt și cașcaval să se răcească aproximativ o oră, apoi taie în bucăți și servește.

Poftă mare!

Cu drag, Nicoleta!

Alte rețete sărate cu foietaj:
Pachetele din foietaj cu telemea
Saratele cu susan alb si mac
Spirale cu sunca si cascaval

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu