Frittata cu mozzarella și legume este genul acela de rețetă care te salvează oricând ai o săptămână mai încărcată și nu apuci să pregătești micul dejun dimineața, dar este și o idee bună de luat la pachet pentru prânzul de la școală/facultate sau job.
Această frittata sau mai bine zis omletă la cuptor este o rețetă extrem de versatilă pentru că poți să adaugi orice vrei în ea: legume preferate, brânzeturi, mezeluri. Eu am folosit câteva dintre legumele care nu lipsesc niciodată din frigiderul meu ( ardei kapia, ceapă verde și ciuperci), dar și mozzarella gourmet de la Delaco, cu care poți să faci o multitudine de preparate. Practic este o rețetă care îți dă posibilitatea să o adaptezi după bunul plac și de aceea mie îmi place extrem de mult să fac frittata.
După cum am menționat la început, mi se pare că se potrivește perfect ca un mic dejun luat acasă, dar și ca un prânz luat în pachețelul pentru școală sau job. Partea frumoasă este că se poate pregăti în cantitate mare, pentru că aceasta își păstrează prospețimea până la o săptămână. Dacă știi că ești genul de persoană ocupată și mereu pe fugă, dar totuși vrei să ai o rutină de mic dejun sau să ai ceva pregătit de tine la pachet, atunci o astfel de frittata este o idee potrivită pentru tine.
Este extrem de sățioasă, iar mie îmi place să mănânc o bucată din frittata cu o felie de pâine, legume sau salată verde.
Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (6 porții)
150 gr. mozzarella gourmet Delaco
8 ouă
100 ml. lapte de vacă
1 ardei kapia sau gras tăiat în cubulețe
3 fire de ceapă verde tăiate mărunt
10 ciuperci tăiate felii
sare și piper după gust
1 lingură de ulei sau puțină apă pentru călit
____________________________________
PREPARARE
Pune legumele tăiate într-o tigaie și călește-le la foc mic timp de 3-5 minute, cât să devină moi. Amestecă constant cu o spatulă din silicon sau lingură de lemn.
După ce s-au călit lasă-le deoparte 10-15 minute să se răcească.
Bate într-un bol ouăle împreună cu laptele și condimentele. După ce s-au răcit un pic legumele călite, adaugă-le în bol peste ouă.
Rade mozzarella și adaugă 100 gr. în bol, apoi amestecă totul cu o lingură.
Unge o tavă cu puțin ulei de măsline, apoi toarnă compoziția în tavă. Deasupra adaugă și restul de 50 gr. mozzarella rasă.
Am folosit o tavă pătrată de 25×20 cm., însă poți să folosești și o tavă rotundă pentru tort sau una de tartă.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute, până când vezi că s-a rumenit frumos deasupra.
Lasă să se răcească complet, apoi taie în bucăți potrivite și servește frittata cu mozzarella și legume alături de legume proaspete, o salată, felii de pâine, mezeluri la alegere sau extra brânzeturi.
Să aveți poftă!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete cu mozzarella:
Salata cu mozzarella si nectarine
Penne la cuptor cu mozzarella
Pui Caprese. Pui cu mozzarella in sos de rosii
Lasă un comentariu