Fusilli cu ardei copti si rosii

Am făcut această rețetă de fusilli cu ardei copti și roșii și am vrut neaparat să o pun la loc de cinste și pe blog pentru că este una dintre preferatele mele.

Fusilli cu ardei copti - foodieopedia.ro

Îmi place mult de tot acest sos făcut cu legume coapte! Atât de cremos și aromat…mmmm! O să vă cucerească și pe voi. Pur și simplu faptul că legumele sunt coapte, face ca acest sos să fie special, pentru că aroma legumelor este mai aromată și intensă.

Am mâncat aceste fusilli cu ardei copti și roșii la prânz, insă este o rețetă ideală și pentru cină. Se face destul de rapid, ba chiar sosul poate fi făcut în avans cu câteva ore și păstrat la frigider, iar gând dorești poți să îl amesteci cu pastele.

Fusilli cu ardei copti si rosii - foodieopedia.ro

Sper să vă placă și vouă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________

INGREDIENTE (pt 3 porții)

250 gr. paste fusilli (poți să folosești orice alt tip de pastă preferată)
2 ardei roșii grași sau 2-3 ardei kapia mari
200 gr. roșii cherry sau roșii mari
1 ceapă galbenă
jumătate de căpățână de usturoi (sau 5-6 căței întregi cu tot cu coajă)
8-10 frunze de busuioc
50 ml. smântână lichidă (poate fi și opțională dacă nu vrei să pui)
sare și piper după gust
pecorino romano sau parmezan pentru servit la final
____________________________________

PREPARARE

Așează pe o tavă acoperită cu foaie de copt ardeii grași tăiați în bucăți mai mici, roșiile cherry tăiate în jumătate, ceapa tăiată în patru și jumătate de căpățână de usturoi (las-o cu tot cu coajă).

Condimentează-le cu sare și piper după gust și stropește-le cu puțin ulei de măsline.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 35 minute, până legumele sunt moi.

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

După ce s-au copt legumele, pune-le într-un recipient împreună cu frunzele de busuioc, un polonic de apă din oala în care fierb pastele și blendează-le până totul se transformă într-un sos.

Toarnă sosul într-o tigaie împreună cu smântâna lichidă și un polonic de apă de pe pastele fierte.

Lasă sosul să dea în primul clocot, apoi pune pastele în tigaie și amestecă.

Gustă și vezi ce ingrediente mai are nevoie. Dacă simți nevoia de ceva picant poți să pui fulgi de chili sau ardei iute.

Servește aceste fusilli cu ardei copți și roșii cu pecorino romano sau parmezan ras. Mie mi se pare că pecorino romano se potrivește mai bine cu sosul acesta, însă este la alegerea ta👌

Cine încearcă?

Fusilli cu ardei copti si rosii - foodieopedia.ro

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

Vezi pe blog alte rețete de paste:
Penne all’arrabbiata
Salata de paste caprese
Fusilli cu rosii uscate si Brie au Bleu
Ravioli la cuptor cu mozzarella
Tagliatelle cu ciuperci si smantana

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu