Fusilli cu pui

Fusilli cu pui, spanac și roșii este o idee excelentă pentru un prânz sau o cină rapidă și delicioasă. Este o rețetă ușoară și sper să vă inspire și pe voi.

Fusilli cu pui - foodieopedia.ro

Pastele sunt mereu o alegere bună pentru mine indiferent de moment: fie că nu știu ce să mai gătesc, fie că am invitați la masă. Această rețetă de fusilli cu pui, spanac și roșii cherry se face rapid, nu are nevoie de foarte multe ingrediente, iar partea cea mai faină este că e ușor adaptabilă și poate fi făcută după bunul plac.

Nu știu dacă v-am spus, dar ador faptul că am pornit seria asta de postări cu paste pe contul meu de Instagram, pe care vă invit și pe voi să o urmăriți. Am numit-o #JoiFacemPaste pentru că nu știu cum se nimerește ca joia să fac mereu paste. Iubesc pastele, fac paste cel puțin o dată pe săptămână, iar în seria asta de postări vreau să vi le arăt pe cele pe care le pregătesc cel mai des.

Fusilli cu pui, spanac si rosii - foodieopedia.ro

Astăzi vă invit să gătim împreună această rețetă de fusilli cu pui, spanac și roșii cherry.

____________________________________
INGREDIENTE ( pentru 2 porții mari sau 3 mici )

200 gr. fusilli (poți să folosești penne, tagliatelle, orecchiette, farfalle)
500 gr. piept de pui
200 gr. roșii cherry
o mână plină de spanac proaspăt
200 gr. smântână lichidă
3 căței de usturoi
30 gr. unt
Condimente: sare, piper, usturoi granulat, boia + ierburi aromatice la alegere

____________________________________
PREPARARE

Taie pieptul de pui în cubulețe și condimentează-l cu sare, piper, usturoi granulat, boia și pune o lingură de ulei peste el. Amestecă.

Fierbe pastele al dente în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Prăjește cubulețele de pui într-o tigaie încinsă cu unt și puțin ulei, la foc mic, timp de 8-10 minute, până se gătește pe toate părțile.

Scoate puiul prăjit din tigaie și pune-l pe o farfurie.

Fără să speli tigaia de grăsimea lăsată de la prăjirea puiului, adaugă în ea cățeii de usturoi zdrobiți și călește-i.

Pune în tigaie și roșiile cherry tăiate în jumătate și amestecă. Toarnă peste roșii jumătate de cană de apă din oala unde fierb pastele și lasă la foc mic, timp de 3-5 minute, până roșiile devin moi.

Pune în tigaie smântâna lichidă, puiul și lasă la foc mic 2-3 minute, apoi adaugă pastele, spanacul și amestecă.

Mai lasă pe foc 20-30 secunde, amestecând continuu.

Servește cu parmezan sau Pecorino Romano ras..

Fusilli cu pui, spanac si rosii cherry - foodieopedia.ro

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

Alte rețete cu paste de pe blog:
Tagliatelle cu creveti
Orecchiette cu broccoli si ansoa
Fusilli cu ardei copti si rosii
Penne all’arrabbiata
Tagliatelle cu ciuperci si smantana

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu