Fusilli cu ,,ragu” din linte rosie

Pastele fusilli cu sos ,,ragu” din linte roșie reprezintă de fapt varianta vegană sau de post a pastelor cu sos ragu bolognese din carne tocată. Știu că sunt multe persoane care doresc să reproducă tot mai des rețetele clasice și să le adapteze stilului vegan, așa că m-am gândit să vin în ajutorul vostru cu această idee.

Fusilli cu ,,ragu” vegan din linte - foodieopedia.ro

Am încercat să duc sosul ,,ragu” din linte roșie cât mai aproape de gustul celui clasic din carne tocată și m-am ajutat foarte mult prin condimentele alese, însă evident că nu vom putea reproduce niciodată același gust. Mergând pe rețeta de bază, am înlocuit sursa de proteină animală cu una vegetală, așa că am ales linte roșie.

Atât lintea, cât și pastele fusilli din grâu dur integral le-am luat de pe Vegis.ro. Pe site la ei găsiți foarte mult ingrediente de bază pe care oricine ar trebui să le aibă în bucătărie. La mine cel puțin nu lipsesc niciodată pastele. La tine? Dacă vreți să vă comandați ceva de la ei, puteți să folosiți codul meu pentru a beneficia de 12% reducere. Codul este: FOODIEOPEDIA . Este valabil până în aprilie 2020.

Fusilli cu ,,ragu” vegan din linte - foodieopedia.ro

Ce trebuie să știi despre sosul ragu din linte roșie

  • poate fi folosit ca un sos pentru pastele preferate, nu neaparat fusilli cum am ales eu (ba chiar și pentru a face lasagna vegană/de post este ideal acest sos)
  • se poate mânca simplu, ca o tocăniță (te sfătuiesc să o mănânci cu castraveți murați)
  • poate fi alăturat și altor garnituri, ca: orez, cartofi piure
  • dacă nu îți place lintea roșie, alege linte verde (verifică timpul de fierbere pe pachet)
  • năutul este o alternativă dacă nu îți place lintea
  • poți să faci porție mai mare și să o pui în borcane la frigider (rezistă 3-4 zile)
  • poate fi depozitat și la congelator pentru că rezistă mai mult, iar când dorești să folosești sosul pur și simplu scoți borcanul din congelator, lași să se decongeleze, apoi folosești sosul

Fusilli cu ,,ragu” vegan din linte - foodieopedia.ro

Dacă ții post, ești vegan sau dacă vrei să încerci o nouă rețetă, cu drag îți recomand această rețetă de paste fusilli cu sos ,,ragu” din linte roșie
____________________________________
INGREDIENTE
120 gr. paste fusilli integrale (cantitate pentru 2 porții)
150 gr. linte roșie
1 ceapă medie, tăiată mărunt
3-4 căței de usturoi zdrobiți
½ ardei kapia sau ardei gras tăiat cubulețe
400 gr. suc de roșii / polpa di pomodori
Condimente după gust: sare, piper, busuioc uscat, fulgi de chili
2 linguri fulgi de drojdie inactivă (seamănă la gust cu parmezanul)

*fulgii de chilli pot fi înlocuiți cu boia picantă sau cu un pic de ardei roșu iute
*drojdia inactivă poate fi înlocuită cu parmezan clasic dacă nu ești vegan sau nu ții post

Fusilli cu ,,ragu” vegan din linte - foodieopedia.ro
____________________________________
PREPARARE
Pastele se pun la fiert în apă cu puțină sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Între timp pregătește sosul.

Călește pe rând ceapa, usturoiul și ardeiul kapia până când acestea devin moi. Adaugă sosul de roșii, condimentele după gust și amestecă.

Fusilli cu ,,ragu” vegan din linte - foodieopedia.ro

Adaugă 150 gr. linte roșie, amestecă, apoi ia 4 polonice de apă din oala în care fierb pastele și adaugă-le în tigaie. Fierbe lintea la foc mic conform instrucțiunilor de pe ambalaj (la mine a durat 25 minute).

Pe parcurs ce fierbe lintea, tot adaugă câte 2-3 polonice de apă și amestecă. Lintea absoarbe foarte mult din lichid, așa că ai grijă să completezi cu apă pe parcurs ce aceasta fierbe. Eu am adăugat în total 10 polonice de apă.

Gustă lintea și vezi dacă este fiartă, dacă mai trebuie să adaugi câteva din condimentele de mai sus, apoi oprește focul.

Strecoară pastele, pune-le într-un bol, iar deasupra lor adaugă 4-5 linguri din sosul ,,ragu” vegan din linte roșie. Amestecă pastele în bol, apoi adaugă fulgi de drojdie inactivă sau parmezan dacă nu ții post sau nu ești vegan.

Fusilli cu ,,ragu” vegan din linte - foodieopedia.ro

Fiindcă a ieșit mult sos, o parte l-am pus într-un recipient și îl voi depozita în frigider. Rezistă 3-4 zile la frigider.

Citește mai sus la secțiunea ,,Ce trebuie să știi despre sosul ragu din linte roșie” să vezi alte opțiuni de a consuma sosul.

Să aveți poftă!

Cu drag, Nicoleta!

Alte rețete de paste:
Fusilli cu rosii uscate si Brie au Bleu
Tagliatelle cu ciuperci si smantana
Penne alla Vodka

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu