Gnocchi cu mozzarella si bacon la cuptor

Sunteți invitații mei la masă. Am pregătit ceva delicios, care o să vă încânte papilele gustative: gnocchi cu mozzarella și bacon la cuptor.

Gnocchi la cuptor cu mozzarella si bacon - foodieopedia

Ce sunt gnocchi?

Gnocchi sunt specifici bucătăriei italiene și de fapt sunt niște găluște mici făcute din cartofi, făină și ou. Pot lua locul cu ușurință clasicelor paste și se pot pregăti aceleași rețete gustoase pe care le-ai face cu paste, doar că folosești acești gnocchi în schimb. Pe aceeași idee am mers și eu făcând acești gnocchi cu mozzarella și bacon la cuptor.

Dacă totuși nu îți plac sau nu găsești gnocchi, să știi că această rețetă poate fi făcută și cu anumite tipuri de paste: penne, fusilli, orecchiette, tortellini, ravioli. 

Gnocchi la cuptor cu mozzarella si bacon - foodieopedia

Rețeta se pregătește destul de simplu. Pentru a-mi ușura munca am cumpărat gnocchi deja pregătiți din supermarket, pe care i-am fiert cât scria pe ambalaj. I-am adăugat în sosul de roșii aromatizat cu ceapă, usturoi, bacon prăjit și busuioc, apoi am adăugat gnocchi în sos. Toată compoziția am pus-o într-o tavă termorezistentă, am pus deasupra bucăți de mozzarella fresca de la Delaco și am băgat tava la cuptor până s-a topit frumos mozzarella. Un deliciu. Vă promit!

Gnocchi la cuptor cu mozzarella si bacon - foodieopedia

Sper să vă placă și vouă acești gnocchi cu mozzarella și bacon la cuptor și să faceți și voi rețeta cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (4 porții generoase)
500 gr. gnocchi
250 gr. mozzarella fresca Delaco
250 gr. bacon tăiat cuburi/fâșii
600 gr. sos de roșii
6-8 frunze de busuioc proaspăt
1 ceapă medie
4 căței de usturoi
Sare și piper după gust

Gnocchi la cuptor cu mozzarella si bacon - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE

Pune la fiert gnocchi conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Prăjește la foc mic baconul timp de 3-5 minute, până devine ușor crocant. Nu este nevoie să adaugi ulei în tigaie pentru că baconul se va prăji un propria lui grăsime.

După ce s-a prăjit baconul scoate-l din tigaie și pune-l într-un bol.

În grăsimea lăsată de bacon călește pe rând ceapa tăiată mărunt și cățeii de usturoi zdrobiți.

Gnocchi la cuptor cu mozzarella si bacon - foodieopedia

Adaugă în tigaie peste ceapă și usturoi: baconul și sosul de roșii. Amestecă ușor, apoi lasă sosul să se reducă la foc mic timp de 5-7 minute. La final adaugă busuiocul mărunțit și amestecă.

În sos adaugă și gnocchi fierți și strecurați și amestecă ușor.

Transferă jumătate din compoziție într-un vas termorezistent, apoi adaugă un strat de felii de mozzarella. Pune și restul de compoziție, iar deasupra adaugă încă un strat de mozzarella.

Poți să folosești un singur vas termorezistent mai mare (20×25 cm) sau 2-3 mai mici.

Gnocchi la cuptor cu mozzarella si bacon - foodieopedia

Bagă vasul la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10 minute, până se topește frumos mozzarella deasupra.

Nu serviți imediat cum scoateți de la cuptor pentru că ardeeeee! Eu am făcut fix invers :))))

Să aveți poftă la gnocchi cu mozzarella și bacon la cuptor!

Gnocchi la cuptor cu mozzarella si bacon - foodieopedia

Cu drag, Nicoleta!

 

Alte rețete cu mozzarella de pe blog:
Salata cu mozzarella si nectarine
Penne la cuptor cu mozzarella
Caprese Galette (tarta caprese)
Vinete alla parmigiana

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu