Gris cu lapte si sos de fructe

Gris cu lapte – un desert cu gust de copilărie, care cu siguranță a fost și încă este pe placul tuturor.

Cu toții cred că ne amintim cu drag de vremea copilăriei, de mâncărurile delicioase. Dar cred că ne amintim în special de deserturile pe care mamele sau bunicile noastre ni le făceau.

Dacă tot vorbim despre gustul copilăriei, rețeta de astăzi este o provocare din partea Dianei și a lui Dragoș de la MagieînBucătărieEi m-au provocat să fac un desert care îmi amintește de copilărie. Am ales un desert simplu, pe care bunica mi-l făcea atunci când aveam poftă de ceva dulce pe moment: gris cu lapte. Eu am crescut la bunici până la vârsta de 5 ani și țin minte că în fiecare sâmbătă făcea câte un desert.

desert cu gust de copilarie gris cu lapte

Pentru că provocarea lor se numește ,,Leapșa în Bucătărie”, trebuie să provoc și eu mai departe pe cineva care să ne spună care este desertul care îi amintește de perioada copilăriei. Persoana pe care o nominalizez mi-e tare dragă și o admir tare mult pentru ceea ce face. Este vorba de Teo de la Teo’sKitchen. Așa că, Teo, te rugăm să ne spui care este desertul tău preferat din copilărie?

Grișul cu lapte poate fi mâncat și la micul dejun, nu numai ca un desert. Este destul de sățios și te va umple de energie pentru prima parte a zilei. Eu am ales să servesc acest griș cu lapte cu un sos de coacăze negre ad-hoc. Puteți să folosiți orice topping vreți voi: dulcețuri, miere, siropuri etc.

Iată și rețeta care îmi amitește cu drag de vremurile petrecute la bunici:
____________________________________

INGREDIENTE

500 ml. lapte
75 gr. griș (cam 5 linguri rase)
1 plic de zahăr vanilat Bourbon
2 linguri de esență de vanilie
Toping la alegere: eu am folosit un sos de coacăze negre făcut în casă

desert cu gust de copilarie gris cu lapte
____________________________________

PREPARARE

Prima dată pune laptele la fiert într-o oală, adaugă zaharul vanilat și esența de vanilie. Eu nu am folosit deloc zahar pentru că încerc să îl evit, dar dacă dorești, poți să adaugi și câteva linguri de zahăr în funcție de preferințe.

Desert cu gust de copilarie gris cu lapte

După ce laptele începe să clocotească, adaugă în ploaie grișul, amestecând cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Lasă să fiarbă la foc mic, circa 3-4 minute amestecând tot timpul pentru a nu se prinde de oală.

Sosul de coacăze negre

Pentru sosul de coacăze ai nevoie de: coacăze negre, 1 lingură de esență de vanilie, 1 lingură de suc de lămâie, 3 linguri de apă și 2 linguri de zahăr. Le pui pe toate într-o oală mai mică și lași la foc mic 3-5 minute, amestecând din când în când, până când sosul se îngroașă.

desert cu gust de copilarie gris cu lapte

Pentru această rețetă am optat pentru zaharul vanilat Bourbon de la Dr.Oetket, pentru că acesta conține extract și păstăi mărunțite de vanilie Bourbon de cea mai bună calitate, care dă o aromă fină și adaugă un plus de savoare oricărui desert.

desert cu gust de copilarie gris cu lapte

desert cu gust de copilarie gris cu lapte

Care este desertul care îți aduce aminte de copilărie?

 

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu