Am facut de curând un gulas de vita extrem de gustos și vreau să vă spun că s-a mâncat tot în câteva minute. Cu murături, evident, ca altfel nu se poate.
Doar de mâncăruri calde am poftă acum că se face tot mai frig: supe, ciorbe, tocănițe, tot ce e cald la cuptor etc. Acest gulas de vita e fix ce trebe și se face foarte simplu. Dacă stai să te uiți la lista de ingrediente, îți vei da seama că se pregătește cu ingrediente de bază, unele s-ar putea să le ai deja în casă.
Mie îmi place gulașul puțin picant, însă fiecare poate să îl facă cum dorește. Cât despre condimentele folosite, eu m-am limitat doar la sare, piper și boia. Dacă simțiți nevoia de ceva extra, puteți să faceți după bunul plac.
Sper să faceți și voi rețeta pentru că e tare bună!
____________________________________
INGREDIENTE (4-5 porții)
800 gr. carne de vită tăiată în cubulețe (am folosit pulpă)
2 cepe tăiate mărunt
3 căței de usturoi zdrobiți
2 ardei kapia tăiați în bucăți mai mici
6-8 cartofi medii tăiați în cubulețe potrivite
2 morcovi mari tăiați rondele
1 linguriță de pastă de ardei iute (sau după gust)
3 frunze de dafin
1 conservă roșii cuburi
Condimente: sare și piper după gust, 1 lingură de boia dulce
pătrunjel tocat mărunt
Pentru servit: pâine, murături
____________________________________
PREPARARE
Pune o lingură de ulei într-o oală, adaugă carnea de vită, amestecă și las-o la foc mic până își schimba culoarea și scade lichidul din oală pe care îl lasă.
Adaugă ceapa și cățeii de usturoi, amestecă, lasă la foc mic 2 minute.
Pune în oală ardeii kapia, apoi condimentează cu sare, piper și boia. Pune pasta de ardei iute, foile de dafin, amestecă și lasă pe foc 2 minute.
Acoperă ingredientele cu apă, pune și conserva de roșii cuburi și lasă la fiert până carnea devine fragedă (45-50 min). Completează cu apă dacă scade prea tare.
După acest timp, pune în oală morcovii și cartofii și mai lasă la fiert până aceste legume devin moi.
La final gustă și vezi dacă mai trebuie condimente și presară cu pătrunjel proaspăt tocat.
Consistența trebuie să fie ca de tocăniță.
Deci, cine gătește zilele acestea gulas de vita?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Lasă un comentariu