În meniu astăzi avem hribi cu smantana si mamaliga, un preparat de care nu aș putea să mă satur niciodată.
Am primit weekendul trecut de la bunica 2 pungi de hribi congelați, gata curățați, tăiați mărunt și opăriți. Cum îmi place așa de mult acest preparat, ar fi fost culmea să nu împărtășesc cu voi rețeta de hribi cu smantana și mamaliga.
Rețeta asta se face extreme de ușor și poate fi făcută pentru un prânz sau cină, iar dacă nu vă place sau nu vreți să serviți cu mămăligă, să știți că și un colț de pită este acceptat. Dacă nu aveți vreo pungă de hribi uitată prin congelator sau nu găsiți în supermarket, puteți să înlocuiți cu ciuperci champignon.
Haideți să facem împreună această rețetă delicioasă!
____________________________________
INGREDIENTE
500 gr. hribi
400 ml. smântână lichidă
3 căței de usturoi
o mână de pătrunjel proaspăt tocat
sare și piper după gust
opțional: 30 gr. parmezan
Pt. mămăligă: 3 căni de apă, 1 linguriță de sare, 1 cană de făină de mălai (folosim aceeași cană ca măsură și pt apă și pt făină)
____________________________________
PREPARARE
Călește 3 căței de usturoi.
Pune în tigaie 500 gr. hribi și lasă la foc mic timp de 2-3 minute.
Pune 400 ml. smântână lichidă, sare și piper după gust, amestecă și lasă la foc mediu să fiarbă 2-3 minute.
Opțional poți să pui și 30 gr. parmezan ras. Super recomand!
La final pune o mână de pătrunjel proaspăt tocat.
Pune la fiert 3 căni de apă cu sare. Toarnă în oală 1 cană de făină de mălai pusă în ploaie. Amestecă constant și fierbe mămăliga la foc mic timp de 5 minute.
Servește ciupercile în sos de smântână cu mămăligă și extra pătrunjel deasupra.
Poftă mare!
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram:@nicoleta.catargiu
Vezi mai multe rețete cu ciupergi de pe blog:
Ciuperci cu rosii uscate
Tarta cu ciuperci si ceapa caramelizata
Quiche cu ciuperci si Emmentaler
Tagliatelle cu ciuperci si smantana
Supa crema de ciuperci
Tarta sarata cu ciuperci si bacon
Lasă un comentariu