Rețeta de hummus cu ardei copt este a 5-a rețetă de hummus pe care o am pe blog. Dintre toate cele 5 rețete n-aș putea spune că am una preferată, toate-mi plac. Trebuie să recunosc că rețeta clasică o fac cel mai des, pentru e cea mai la îndemână. În ultima vreme am tot încercat varianta aceasta cu ardei copt și pur și simplu nu mă mai satur de ea. M-am gândit că ar fi frumos să vă arăt și vouă rețeta.
Vezi și celelalte 4 rețete de hummus AICI 🙂
Multe n-ar fi de spus despre rețetă, este practic rețeta clasică de hummus + că mai adaugi un ardei copt în el. Ai nevoie de un blender vertical sau un robot de bucătărie, o tigaie grill, câteva condimente și asta e.
Modalități de servire
Hummus-ul în general se face foarte repede, mai ales dacă folosești năut la conservă, gata fiert. Eu îl mănânc destul de des, fie la micul dejun pe niște crackers integrali, fie ca o gustare sau chiar ca o masă principală. La masa principală mai adaug legume (morcovi, castraveți, apio). O mai mănânc alături de niște salata tabbouleh + lipie integrală. În felul acesta am parte de un meniu libanez cinstit. Desigur că poate fi servit și la o masă festivă ca aperitiv/dip.
De data aceasta nu am folosit ulei de măsline și am pus în aplicare un truc. Dacă a fost nevoie de extra lichid pentru a ajuta blenderul la mixat ingredientele, am adăugat puțin din lichidul din conserva unde a stat năutul.
Acum hai să trecem la treabă și să vă arăt cât de simplu se face acest delicios hummus cu ardei copt!
____________________________________
INGREDIENTE
o cutie de năut
un ardei gras roșu (200-230 gr.)
un cățel de usturoi
2 linguri zeamă de lămâie
câteva frunze de pătrunjel
1 lingură susan
Condimente: ½ linguriță chimen măcinat, sare&piper (după gust)
Opțional: fulgi de chili
____________________________________
PREPARARE
Pentru început pune o tigaie grill pe foc, las-o să se încingă, apoi pune ardeiul roșu în tavă ca să se coacă. Întoarce-l pe toate părțile pentru a se coace uniform. Dacă stai la casă și ai grill afară, atunci îți recomand să-l folosești. După ce s-a copt ardeiul și a devenit moale, ia-l din tigaie și pune-l deoparte pentru a se răci.
Cât timp se răcește ardeiul, pune năutul din conservă într-o sită și spală boabele de năut sub un jet de apă. Într-un bol pune năutul, usturoiul, semințele de susan, pătrunjelul, condimentele și zeama de lămâie. Eu am folosit un blender vertical (de mână). După ce s-a răcit ardeiul, decojește-l frumos, apoi pune-l în bol (sau robot) peste restul ingredientelor. Mixează totul până devine o pastă cremoasă.
Pune hummus-ul cu ardei copt într-un bol, iar deasupra presară puține semințe de susan, fulgi de chili și ceapă roșie.
Servește cu crackers integrali, pe felii de pâine integrală, de secară și/sau diverse legume: morcovi, țelină apio, ridichi etc.
Să aveți poftă!
Ce alte rețete de hummus ați mai încercat în afară de cel clasic?
Cu drag,
Nicoleta!
P.S. Vreau să vă arăt minunăția asta de tigaie grill pe care am primit-o de la mama din Italia și pe care am inaugurat-o odată cu rețeta aceasta de hummus cu ardei copt.
Tigaia are 2 fețe detașabile, prevăzute cu garnitură pentru închidere etanșă. Fețele pot fi folosite și separat, una e grill, iar cealaltă poate fi folosită pentru prăjit. Îmi place tare mult pentru că atunci când vreau să fac ceva la grill, nu miroase în casă a ars/a prăjit, ceea ce e un mare plus.
Știu că sunteți mulți în situația mea și că urâți momentul în care trebuie să folosiți tigaia grill obișnuită, așa că am făcut un mic research, iar mai jos v-am atașat niște link-uri unde puteți să intrați și dacă vă tentează și credeți că aveți nevoie de așa ceva, sincer vă recomand să vă achizițioanți o astfel de tigaie. Prețurile sunt foarte accesibile.
3. Tigaie dublă Cooking by Heinner
Și nu, nu este o reclamă plătită, vreau doar să vă dau o recomandare de un produs de care sunt sigură că ați fi mulțumiți.
5 Comments
Cereces Loredana
iunie 8, 2019 3:02 pmImi place foarte foarte mult cum ti.a iesit!!!Intr.o zi vreau sa fac si eu cu siguranta!!
Anamaria Goie
septembrie 23, 2018 8:41 amAsta e preferata mea! #lovehumus
Foodieopedia
septembrie 23, 2018 3:44 pmAna-Maria, eu aș putea să mănânc non stop hummus :))
Lolatyim
septembrie 19, 2018 12:47 pmSuper delicios!😃
Foodieopedia
septembrie 19, 2018 1:13 pmMă bucur că îți place! Aștept și poze pe instagram sau facebook data viitoare când faci 😉
Lasă un comentariu