Hummus, hummus, hummus…pur și simplu îl ador. Dacă aș putea, aș mânca la mic dejun, prânz și cină numai hummus, atât de mult îmi place. Un preparat atât de simplu și totuși atât de gustos și hrănitor. Vă arăt o variantă tare bună: hummus cu sfeclă roșie.
Îmi fac destul de des hummus, de cele mai multe ori, cel clasic, însă de data aceasta am încercat un hummus cu sfeclă roșie. Este foarte gustos și nu m-am așteptat să meargă atât de bine în această combinație, cu sfeclă roșie. De foarte mult timp voiam să-l încerc, pentru că am tot văzut pe internet, Instagram și Pinterest acest preparat, iar ceea ce m-a atras foarte mult, a fost culoarea absolut încântătoare.
Pe blog mai am o rețetă de hummus, la fel de delicioasă. Vezi AICI .
Mi-a plăcut rău de tot, așa că nu am cum să nu vă arăt și vouă rețeta. Voila!
____________________________________
INGREDIENTE
1 cutie de năut fiert
1 sfeclă roșie medie
1 linguriță de susan
1-2 căței de usturoi (sau după gust)
sucul de la ½ lămâie
2-3 linguri ulei de măsline
sare&piper (după gust)
puțin pătrunjel (după gust)
____________________________________
PREPARARE
Strecoară năutul din cutie. Curăță sfecla, tai-o în bucăți mai mici și pune la fiert sfeclă în apă, până când devine moale (ar trebui să intre furculița în ea destul de ușor). După ce a fiert, las-o să se răcească pentru 15-20 minute.
Pune năutul, sfecla și restul ingredientelor listate mai sus într-un robot de bucătărie/blender și mixează până devine o pastă cremoasă. Poți să folosești și un blender vertical/de mână.
Pune hummus-ul într-un bol, presară deasupra un amestec de semințe, puțină coajă de lămâie și ulei de măsline.
Servește cu legume și crackers sau pe o felie de pâine.
Poftă mare!
Următiți pagina de Facebook Foodieopedia pentru a fii la curent cu ultimele rețete.
Lasă un comentariu