Interviu la Radio Sighet

Nu mi-aș fi imaginat niciodată că voi ajunge să dau interviu la radio Sighet datorită pasiunii mele pentru gătit, dar uite că s-a întâmplat.

pasiunea pentru gatit interviu la radio sighet

Context

Zilele ce tocmai au trecut am fost acasă la mine, în Maramureșul meu drag. Pentru cine nu știe, eu locuiesc în Cluj-Napoca, dar m-am născut și am crescut în Sighetu Marmației, un oraș mic din nordul țării, dar plin de istorie. Musai să mergeți să vizitați atât orașul meu natal, cât și împrejurimile pentru că avem multe locuri frumoase care abia așteaptă să fie descoperite.

Cu o zi înainte de Ziua Națională a României, Radio Sighet m-a invitat la ei să dau un interviu despre pasiunea mea pentru gătit, dar și despre activitatea mea pe blogul acesta, care încet-încet se dezvoltă. Aș fi vrut tare mult să vă pun interviul în format audio, dar nu am avut aprobare, de aceea l-am transcris ca să vedeți și voi despre ce am vorbit. După ce m-au prezentat într-un mod foarte frumos, spunând că mă aflu printre tinerii sigheteni pasionați și creativi, am trecut la interviul propriu-zis.

 

Ce întrebări am primit

1: Cum ţi-ai descoperit această pasiune?

  • Pot să spun că pasiunea pentru gătit o am încă de mică, de când o ajutam pe mama în bucătărie la lucrurile mărunte: la tăiat cartofii sau morcovii.

2: Cât de des găteşti?

  • Gătesc în fiecare zi. În fiecare zi încerc rețete noi, ca să pot să descopăr și alte gusturi. Încerc rețete din bucătăria internațională, dar și cea clasică, tradițională.

3: Care este stilul tău sau reţetele tale preferate, ce-ti place să găteşti?

  • Nu am o rețetă preferată, după cum ți-am zis, încerc în fiecare zi să gătesc ceva nou. Mai mult încerc să gătesc rețete sănătoase, încerc să aduc rețetele tradiționale spre un mod mai sănătos.

4: În ce moment ai decis să-ți deschizi un site?

  • Eu tot găteam înainte și postam pe rețelele de socializare fotografii cu preparatele pe care le făceam. Colegii mei și persoanele apropiate tot m-am îndrumat: ,,Fă-ți un blog! Fă-ți un blog!”. Si l-am făcut până la urmă, că așa am ocazia să împărtășesc cu ceilalți rețetele într-un mod mai diferit. Așa pot să vadă pașii pe care i-am urmat, să vadă gramajele, nu doar o poză simplă cu descrierea.

5: Ce te inspiră, cum îţi vin ideile pentru reţete?

  • Citesc foarte multe rețete pe internet și mă inspir și de pe blogurile culinare atât din România, cât și din afară, dar mă inspir și de pe Instagram. Instagramul are o grămadă de poze cu mâncare ( câteodată îmi vine să mănânc telefonul când văd preparatele) și încerc să le reproduc, să văd dacă îmi ies și mie. E mai mult ca o provocare. Iar dacă iese ceva bun, pun și pe blog rețeta.

6: Când ai gătit ultima oară?

  • Ieri înainte să vin acasă.

7: Ce te-a inspirat ieri să gătești înainte să vii acasă?

  • Am vrut să iau din frigider cam tot ce aveam, ca să nu las în frigider mâncare zilele acestea, până luni când mâ intorc în Cluj-Napoca și am făcut o quesadilla cu ton, foarte simplă.

8: Ce ne recomanzi pentru aceste zile? Știm că este mini-vacanță, unii stau acasă, poate au oaspeți și vor să impresioneze și ei cu ceva.  

  • Am pentru voi o rețetă foarte simplă, ai nevoie doar de câteva ingrediente. Este o salată cu ton și mazăre verde. Ai nevoie de: maioneză de casă, bineînțeles, cred că orice gospodină trebuie să știe să facă o maioneză de casă. Ai nevoie și de ton, cam 200 gr, 100 gr. mazăre verde fiartă, sare, piper, o ceapă roșie tăiată cuburi. Le amesteci pe toate și îți iese o salată simplă, pe care poți să o pui și pe masa de sărbători, mai ales de Revelion că tot se mănâncă pește, sau la orice masă obișnuită. Poate fi luată și la locul de muncă într-o caserolă. Rețeta aici .

salata de ton cu mazare verde

Salată de ton cu mazăre verde

salata de ton cu mazare verde

_____________________

Acesta au fost intrebările și pe scurt povestea mea.

Dacă am avut emoții? Foarte multe.

A fost primul meu interviu la radio Sighet și tot speram să nu mă bâlbâi. Spre finalul interviului, cei de la Radio Sighet mi-au urat baftă și multă inspirație pentru blog, dar mi-au spus că pot să vin oricând la ei să mai vorbim despre pasiunea mea pentru gătit și data viitoare să fac neaparat și o demonstrație practică acolo la ei. Le-am promis că data viitoare vin cu ceva bun.

pasiunea pentru gatit interviu la radio sighet

pasiunea pentru gatit interviu la radio sighet

Mulțumesc încă o dată celor de la Radio Sighet, dar și celor care au fost pe frecvență în momentul interviului.

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu