Kaiserschmarrn – o chestie pe care nu pot să o pronunț. Sunt de fapt clătite austriece, foarte pufoase, care în mod normal se servesc cu sos de vanilie. Eu le-am mâncat cu dulceață și căpșuni.
Modul de servire a clatitelor ,,Kaiserschmarrn” așa este, adică după ce e coaptă clătita, aceasta se rupe în bucăți și se mănâncă.
Modalitatea de pregătire este foarte asemănătoare cu cea a clătitelor clasice, doar că albușurile se separă de gălbenușuri. Albușurile se mixează pană devin spumă, iar acest lucru dă structură clătitelor și le face foarte pufoase.
Abia aștept să merg în Austria să mănânc Kaiserschmarrn de la mama lor de acasă.
Voi ați mâncat clătite austriece de genul acesta?
____________________________________
INGREDIENTE (2 porții)
4 ouă
200 ml. lapte
120 gr. făină
2 linguri de zahăr
1 plic zahăr vanilinat
un praf de sare
1 lingură de esență de vanilie
____________________________________
PREPARARE
Separă albușurile și gălbenușurile în două boluri separate.
Cu ajutorul unui mixer bate albușurile spumă împreună cu zahărul.
Amestecă gălbenușurile cu laptele și esența de vanilie în alt bol.
Adaugă praful de sare și pe rând făina în bol peste amestecul de lapte și gălbenușuri. Amestecă cu un tel sau la viteză mică cu mixerul.
Adaugă pe rând albușurile bătute spumă în bol peste restul compoziției formate mai sus. Nu amesteca cu mișcări bruște, ci încorporează albușurile ușor, ca această compoziție să fie aerată.
Încinge o tigaie și adaugă cu 1 lingură de ulei sau unt. Pune jumătate de compoziție în tigaie.
Lasă la foc mic 5-7 minute, până se rumenește, apoi întoarce cu grijă clătita pe cealaltă parte și mai lasă 2-3 min la foc mic.
Scoate clătita mare pe o farfurie/platou și rupe-o cu mâna în bucăți.
Pune și restul compoziției în tigaie și prăjeste-o și pe aceasta.
Servește cu zahăr pudră deasupra, fructe proaspete și dulceața ta preferată.
Poftă mare!
Cu drag, Nicoleta 🙂
Lasă un comentariu