Rețeta aceasta de legume la cuptor cu tzatziki este atât de bună și de versatilă încât trebuia numaidecât să vă spun despre ea. E simplă, economă și pe placul tuturor.
Nimic complicat, doar o inspirație simplă pentru prânz sau cină ca un fel principal sau ca o garnitură alături se alte preparate. Puteți să folosiți orice alte legume, eu am folosit cartofi, năut și ardei kapia. Sosul tzatziki musai să fie present.
Oricând ești în impas și nu știi ce să mai gătești, niște legume la cuptor cu tzatziki te rezolvă rapid. Sper să vă placă rețeta și să o faceți și voi.
____________________________________
INGREDIENTE
4 cartofi curățați și tăiați în cubulețe
1 ardei kapia tăiat în bucăți
1 conservă de năut (400 gr.)
400 gr. iaurt grecesc 2%
1-2 căței de usturoi zdrobiți
2-3 fire de mărar tocat mărunt
3 castraveți dați pe răzătoare
zeama de la jumătate de lămâie
ulei de masline
Condimente: sare, piper, usturoi granulat, boia
____________________________________
PREPARARE
Așează pe o tavă acoperită cu foaie de copt cartofii tăiați în cubulețe, ardeiul kapia tăiat în bucăți și năutul stors din conservă.
Condimentează cu sare, piper, usturoi granulat și boia, stropește ulei de măsline peste legume și amestecă. Bagă la cuptor pentru 30-35 minute.
Amestecă într-un bol iaurtul, mărarul, castraveții dați pe răzătoarea mică (cu tot cu coajă, dar fără miez, stoarce-i de apă înainte de a-i pune în bol), zeama de la lămâie, usturoiul, sare, piper și o lingură de ulei de măsline.
Așează sosul tzatziki pe o farfurie mai mare sau un platou de servire, iar peste sos pune legumele coapte.
Poftă bună! Cine face?
P.S. ar merge și niște brânză feta mărunțită deasupra legumelor după ce le așezați în farfurie. O nebunie!
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog alte rețete care merg bine cu sosul tzatziki:
1. Sos tzatziki cu masline picante
2. Frigarui de pui cu legume
3. Tarte cu pui si sos tzatziki
Lasă un comentariu