Mac and Cheese sau macaroane cu brânză este rețeta de paste pe care voiam de mult timp să o fac și vreau să vă spun că a ieșit tare gustoasă și cu siguranță voi face mai des.
Dacă m-ar auzi bunica cu ,,mac and cheese” ar zice că ,,ce prostii vorbesc eu aici?”, că astea-s macaroane cu brânză. Plus că mi-ar da brânză de oi și ar zice să fac cu ea, nu cu cheddar, că așa se face la Maramu’. Cel puțin așa știu mâncam eu macaroanele cu brânză în copilărie. Oricum ar fi, să știți că au ieșit extra delicioase și vă recomand să le faceți și voi.
Au ieșit cremoase, fix așa cum trebuie, iar partea crocantă de deasupra este ,,cireașa de pe tort”.
____________________________________
INGREDIENTE ( pt. 4 porții)
350 gr. paste tip melcioșiori
250 gr. brânză cheddar
50 gr. parmezan
40 gr. unt
30 gr. făină
800 ml. lapte
sare și piper după gust
____________________________________
PREPARARE
Pune pastele la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Mai departe vom proceda ca la un sos bechamel, așadar topește untul într-o oală și adaugă făina. Amestecă cu un tel constant și lasă la foc mic timp de 1-2 minute.
Adaugă treptat laptele, condimentează după gust cu sare și piper și lasă la fiert timp de 10 minute la foc mic/mediu, amestecând din când în când cu telul.
După cele 10 minute adaugă în oală branza cheddar, parmezanul, amestecă, apoi pune în oaă pastele fierte al dente și strecurate. Amestecă bine.
Transferă pastele cu sosul într-un vas termorezistent, presară deasupra extra parmezan ras (pt crusta aia de deasupra) și bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pt. 10-15 minute, cât se rumenește deasupra.
Asta e tot! Cine face mac & cheese?
Poftă bună!
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi mai multe rețete cu paste pe blog:
Paste umplute cu ricotta si spanac
Tagliatelle cu creveti
Pasta alla Norma – paste cu vinete si rosii
Spaghete cu ton si capere
Fusilli cu pui
Lasă un comentariu