Maioneza de casa este foarte simplu și rapid de preparat. Eu zic să uitați de maioneza din tub/borcan din supermarket-uri și să încercați să pregătiți voi acasă o maioneză, care este mult mai gustoasă decât cea din comerț.
Știți vorba aceea că ,,o gospodină trebuie să știe să facă mămăligă”? Total de acord! Dar știți ce mai trebuie să știe să facă o gospodină adevărată? MAIONEZĂ.
Maioneza eu o folosesc în diferite preparate, de aceea prefer maioneza de casa și nu pe cea cumpărată din comerț. Se face în maxim 5 minute, ai nevoie doar de un bol, un tel sau o lingură de lemn și ingredientele necesare preparării unei maioneze. Atât de simpu!
Iată rețeta mea de maioneză de casa!
____________________________________
INGREDIENTE
2 ouă crude (sau 1 crud, 1 fiert)
două linguri de muștar dulce
2 linguri de suc de lămâie
250-300 ml. ulei de floarea soarelui
un praf de sare
____________________________________
PREPARARE
Separă gălbenușurile de albușuri și pune gălbenușurile într-un bol. Adaugă peste gălbenușuri 2 linguri de muștar și un pic de sare.
Cu un tel sau cu o lingură de lemn (eu folosesc telul, e mult mai ușor) amestecă ouăle cu muștarul, apoi după ce s-au omogenizat, adaugă treptat uleiul.
Amestecă maioneza în sensul acelor de ceas până obții un sos cremos, iar la final adaugă cele două linguri de suc de lămâie și amestecă încă un pic.
Gata, maioneza este gata să fie folosită în diferite preparate. Vezi rețeta mea de ouă umplute cu ton, unde am folosit această maioneză.
Notă
Poți opta pentru un gălbenuș crud și unul fiert.
Poți să nu folosești cele două linguri cu zeamă de lămâie.
Dacă nu folosești imediat maioneza, pune-o în frigider, într-un bol acoperit cu folie.
Haideți, dragilor, la făcut maioneză!
Nicoleta 🙂
P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .
Lasă un comentariu