Voi ce preparate puneți pe masă de Paște? Mă gândeam că ar merge bine și niște mini droburi în forme de brioșe, care pot puse pe platouri alături de alte delicii.
În ultimii 3-4 ani fac de Paște și câte un drob vegetarian, nu doar din carne de miel, pentru a mai diversifica, dar și pentru eventualitatea în care invitaților mei nu le place carnea de miel. Are succes mereu și în acest scop am vrut să vă arăt o mică reinterpretare a rețetei mele de drob de ciuperci, pe care o am pe blog.
Am pregătit mini droburi în forme de brioșe cu ciuperci, verdeață (ceapă verde, pătrunjel), ardei roșu, ardei galben, Grana Padano de la Delaco, iar în mijloc am pus câte un ou, nu cu surpriză, ci ou de prepeliță. Secțiunea arată minunat, iar gustul este foarte bun.
Pe lângă legumele alese de mine puteți să adaugați și altele în funcție de preferințe. Bineînteles că această idee de mini droburi poate fi pusă în practică și pentru droburile clasice din miel, curcan, pui. Trebuie doar să faceți compoziția cum ați face-o în mod normal și să o puneți în forme de brioșe.
Mie mi se pare o idee inedită și sper să o puneți și voi în practică oricând, nu doar acuma pentru sărbătorile pascale.
____________________________________
INGREDIENTE
500 gr. ciuperci champignon curățate și tăiate
1 ardei kapia tăiat cubulețe
1 ardei galben tăiat cubulețe
3 fire de ceapă verde tăiate mărunt
1 legătură de pătrunjel tăiat mărunt
3 linguri pesmet
150 gr. Grana Padano ras
4 ouă + 1 ou pentru crusta de deasupra
9 ouă de prepeliță
Sare și piper dupa gust
____________________________________
PREPARARE
Pentru început punem ouăle de prepeliță la fiert pentru 5 minute, apoi le lăsăm să se răcească, cât timp pregătim celelalte ingrediente.
Adaugă 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie și călește prima dată ciupercile, până când se evaporă apa pe care o lasă. Adaugă apoi în tigaie ardeiul kapia, ardeiul galben și ceapa verde, toate tăiate mărunt. Condimentează cu sare și piper, amestecă și lasă la călit 5 minute, la foc mic.
Pune aceste legume călite într-un bol și lasă-le să se răcească complet, apoi adaugă peste ele în bol: pesmetul, grana padano și pătrunjelul. Amestecă.
Adaugă cele 4 ouă în bol și amestecă toată compoziția cu o lingură.
Cum formăm mini droburile
Începem să punem compozia în formele de brioșe. Am folosit forme din silicon, iar din compoziție mi-au ieșit 9 mini droburi.
La baza fiecărei forme de brioșe adaugăm o lingură din compoziție, așezăm oul de prepeliță curățat de coajă, apoi acoperim oul cu încă o lingură plină din compoziție. Repetăm operațiunea până nu mai avem compoziție de drob.
Fiecare mini drob îl ungem la suprafață cu 1 ou bătut cu ajutorul unei pensule sau cu punem puțin cu o linguriță și nivelăm.
Așezăm formele de brioșe în tavă de brioșe. Băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-27 minute, până vedem că se formează o crustă deasupra.
Scoatem tava din cuptor și lăsăm mini droburile să se răcească.
Pot fi servite cu poftă alături de o salată, pot fi așezate pe platou alături de alte preparare sau pot fi mâncate la micul dejun.
Să vă fie de bine!
Cu drag, Nicoleta!
Lasă un comentariu